IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина бащата на Стивън Спилбърг

27 август 2020 10 50

Арнолд Спилбърг беше на 103 години

Снимка: Pixabay

Арнолд Спилбърг, бащата на режисьора Стивън Спилбърг, е починал в дома си в Лос Анджелис. Той е бил на 103 години. Смъртта е настъпила по естествен начин. Новината беше съобщена от множествено източници. 

Като компютърен инженер, Арнолд работи и помага за проектирането на новаторския компютър GE-225, който ще постави основните за кодиращите инструменти, които да поправят път за комопютърните изчисления. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GILBERTO BRENIS (@gilbertobrenis) on

Стивън Спилбърг много пъти е благодарил на баща си за подкрепата, която му е оказвал в миналото. Режисьорът си спомня, че именно Арнолд е бил човекът, койо му е подал ръка, за да направи първия си независим филм "Firelight". Тогава Стивън е само на 17 години. Разказите на Арнодл за Втората световна война отчасти вдъхновяват и историята в "Спасяването на редник Райън". 

Арнолд Спилбърг ще бъде изпратен от децата си Стивън, Ан, Сю и Нанси Спилбърг, както и от четиримата си доведени наследници, 11-те внуци и осемте правнуци. Семейството на инженера изпрати колективно съобщение до "The Hollywood Reporter", в което го описва като човек, който "ги е научил да обичат, да изследват, да разширяват ума си, да са здраво стъпили на земята, но в същото време да се целят в звездите". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Daily Jaws | Jaws Movie (@thedailyjaws) on

Поради предпазните мерки, свързани с пандемията от коронавирус, службата в чест на живота на Арнолд ще се проведе чак през есента на 2021 година. Семейството му добави, че вместо цветя хората могат да изпратят дарения към Националния музей на Втората световна война в Ню Орлиънс или за организацията "Еврейските ветерани от войната". 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари