IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакира, Дженифър Лопес и още звезди с тениски в подкрепа на Бейрут

30 август 2020 16 30

#ВъзкресниОтПепелта е посланието върху блузите

Снимка: БГНЕС

Ливанският моден дизайнер Зухаир Мурад реши да помогне на своя народ след опустошителната експлозия в Бейрут в началото на този месец. Според местните медии, поне 5000 души са пострадали, а най-малко 135 са убити. Причината е контролиран взрив на близо 2,750 тона амониев нитрат, който е бил оставен в пристанищен склад в продължение на 6 години.

Само няколко часа, след като новината за взрива обиколи света, много известни личности изразиха покрепата си към местните жители. Джанет Джаксън, Ким Кардашян, Ариана Гранде, Адриана Лима, Хилъри Клинтън, Салма Хайек, Наоми Кембъл и други използваха социалните мрежи, за да вдъхнат кураж на Бейрут и хората, които са пострадали. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuhair Murad (@zuhairmuradprivate) on

Амал и Джордж Клуни дори стигнаха по-далеч, дарявайки 100 хиляди долара на местния Червен кръст и други благотворителни организации. Сега други звезди следват техния пример и се опитват да помогнат на града, дори и от разстояние. Зухаир Мурад, който е родом от Ливан, създаде лимитирана модна серия за набиране на средства за местна организация.

Модният дизайнер направи тениски, на които пише #RiseFromTheAshes, което в превод означава #ВъзкресниОтПепелта. Всички финансови постъпления ще бъдат насочени към усилията за подпомагане на Бейрут и хората, които са пострадали от взрива. "Последните две седмици бяха изключително тежки, тъй като видях любимия си Бейрут как страда и се разрушава", казва Мурад в изявление.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira) on

Той допълва, че единственият начин да се справи с тази трагедия, е като помогне на народа си и започне кампания за набиране на средства. Към него се присъединява и близката му приятелка Мая Лабан, с която създават модната линия. Организацията, към която ще бъдат насочени средствата, се казва "Offrejoie" и е създадена през 1985 година.

Редица известни приятели и клиенти на Мурад вече се включиха в благотворителната инициатива и си закупиха от тениските. Част от тях са Дженифър Лопс, Шакира, Адриана Лима и други. Всички те призовават последователите си да помогнат с каквото могат на народа в Бейрут. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuhair Murad (@zuhairmuradprivate) on

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuhair Murad (@zuhairmuradprivate) on

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuhair Murad (@zuhairmuradprivate) on

***

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuhair Murad (@zuhairmuradprivate) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари