IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Хъдсън дари 2000 раници с училищни пособия на деца в Чикаго

3 септември 2020 09 00

"Сега, повече от всякога, децата трябва да разберат, че могат да разчитат на другите", казва изпълнителката

Снимка: БГНЕС

Дженифър Хъдсън и сестра й Джулия се погрижиха за децата в нужда на Чикаго.

Преди няколко седмици двете дами организираха десетото издание на инициативата "Hatch Day", където раздадоха раници, пълни с ученически пособия на бъдещите ученици. Поради действащата пандемият от коронавирус, тази година събитието беше в променен вариант. Хъдсън и сестра й посещаваха домовете на децата заедно с група от 15 доброволци. С маски и ръкавици, те спазиха всички мерки за безопасност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Hudson (@iamjhud) on

В раницата си всяко дете можеше да намери традиционните пособия за училище - моливи, химикали, тетрадки. В тях бяха сложени и задължителните аксесоари за тази година като маски, дезинфектанти и таблети. "Сега, повече от всичко, младите трябва да разберат, че има хора, които се грижат за тях и им помагат да израстнат", казват сестрите Хъдсън в официално съобщение.

Те допълват, че благотворителната инициатива е доста различна тази година, но пандемията няма да ги спре да помогнат на децата. "Hatch Day" идея на организацията "The Julian D. King Gift", която е създадена в памет на Джилиан Кинг - син на Джулия и племенник на Дженифър Хъдсън. Момчето е убито през 2008 година, а заедно с него загиват майката и братът на сестрите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Hudson (@iamjhud) on

През август Джулиан щеше да навърши 19 години. По този повод Джулия и Дженифър почетоха паметта му, отивайки в родната му къща. "Честит рожден ден, племеннико! Винаги ще те помним и ще те носим в сърцата си! До следващия път!", написа изпълнителката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари