IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марая Кери: С принцеса Даяна имахме сходни съдби

3 октомври 2020 13 30

Двете се срещат през 1995 година

Снимка: БГНЕС

Новата биографична книга на Марая Кери – „The Meaning of Mariah Carey“, предоставя дълбок поглед към моментите, които са оформили живота и кариерата на звездата. Вътре са събрани и лични срещи с други известни личности, една от които е принцеса Даяна.

Според Кери, покойната лейди Ди е имала огромно влияние върху нея. Тя дори се превръща във вдъхновение за пищната, разрошена сватбена рокля на Вера Уанг, която Марая носи, за да се омъжи за тогавашния изпълнителен директор на „Sony Music“ Томи Мотола. Сватбата се състои през 1993 година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Събитието, което завинаги ще остане в спомените на изпълнителката, е срещата ѝ с Даяна през 1995 година по време на модно парти. Според Billboard, двете дами се виждат в Ню Йорк и това накарало Кери да се замисли за ролята на кралската особа в поп културата и как собственото ѝ наследство ще се третира след 25 години. 

„Тя имаше онзи поглед – прикритият ужас да не остане сама. И двете бяхме като животни, затворени в клетка“, пише Марая в мемоарите си. Изпълнителката разказва подробно и за еволюцията на обществото и как всичко се променя от инвазивната папарашка култура в края на 90-те до съвременния критичен мащаб на социалните медии.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Кери обаче добавя, че Фейсбук, Инстаграм и Туитър си имат своите положителни страни. Според нея, те предоставят възможност на отдадените фенове да се съберат и да защитят своите идоли. Марая смята, че тази онлайн подкрепа би била полезна на Даяна да разбере, че не е била сама и че хората са били зад нея и са я обичали.

„Иска ми се само лейди Ди да бе живяла достатъчно дълго, за да има профил в социалните медии. Искаше ми се да види как хората се опълчват на пресата и се превръщат в медии“.  Книгата „The Meaning of Mariah Carey“ вече е на пазара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари