IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл с крачка назад в делото срещу британски медии

2 октомври 2020 14 40

Съдия позволи на Associated Newspapers да ползва излязлата наскоро книга за херцозите на Съсекс

Снимка: БГНЕС

Британски съдия позволи на издателя на британския вестник Mail on Sunday да използва съдържанието на наскоро публикуваната книга за херцога и херцогинята на Съсекс в своя защита по дело, заведено от херцогинята, предаде TMZ.

Съдия Франческа Кей даде разрешение на Associated Newspapers Ltd. да промени защитата си, за да добави „допълнителни подробности“, свързани с книгата, публикувана миналия месец – „Намиране на свободата“.

39-годишната Маркъл съди издателя за пет статии, написани през февруари 2019 г. в MailOnline,.
В тях бяха публикувани и  части от ръкописно писмо, което тя написа на баща си Томас Маркъл. Отношенията между двамата са обтегнати след брака на Меган с Хари през 2018 г.

Адвокатите на изданието твърдят, че херцогинята е направила личната информация публична, като си е сътрудничила с авторите на книгата, „за да изложи своя собствена версия на събитията по начин, който е благоприятен за нея“.

Антъни Уайт, адвокат на Associated Newspapers, заяви в писмени съдебни изявления, че книгата изглежда е написана с „широкото сътрудничество“ на Меган и Хари.

Адвокатите на Меган отричат тя да е сътрудничила на авторите на книгата Каролин Дюран и Омид Скоби.

Американската актриса, звезда от сериала „Костюмари“, се омъжи за принц Хари на пищна церемония в замъка Уиндзор през май 2018 г. Синът им Арчи се роди година по-късно.

В началото на 2020 г. двойката обяви, че напуска кралските задължения и се премества в Северна Америка, като се позовава на непоносимите набези и расистки нагласи на британските медии. Наскоро купиха къща в Санта Барбара, Калифорния.

Пълното изслушване по делото ѝ срещу Associated Newspapers трябва да започне на 11 януари и да продължи около десетина дни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари