IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Чарлз спря да дава издръжка на принц Хари и Меган Маркъл

8 септември 2020 17 50

Хари възстанови и парите за ремонт на имението Фрогмор Котидж

Снимка: БГНЕС

Обявявайки решението си да се дистанцират от кралското семейство, херцогът и херцогинята на Съсекс обещаха да станат финансово независими и вече да не разчитат на парите на британските данъкоплатци.

Принц Хари обаче не отказа помощта на баща си, който взема средства от доходите на херцогството Корнуол. Според слуховете принц Чарлз трябваше да спонсорира частично сина си и съпругата си Меган Маркъл до следващата година, но след последните събития той промени плановете си.
Хари и Меган вече не могат да разчитат на парите на Чарлз, защото най-накрая намериха собствен източник на доходи. 

Миналата седмица беше разкрито, че херцозите са подписали сделка с топ платформата за стрийминг Netflx и са осигурили хонорарите си с осем нули благодарение на сделката. В такава ситуация е трудно да се повярва, че съпрузите се нуждаят от финансова подкрепа.

Няколко месеца по-рано двойката се сдоби с луксозно имение в Монтесито, Санта Барбара, което струва близо 15 милиона долара. Според запознати Хари и Меган са платили голяма покупка без външна помощ, но така и не се съобщава откъде имат тази значителна сума.

В същото време стана ясно, че принц Хари е възстановил парите, които са използвани за обновяване на имението Фрогмор Котидж близо до замъка Уиндзор, в което трябваше да живее със съпругата си Меган.

Сумата възлиза на 2,4 млн. британски лири - пари, които бяха покрити от Суверенния грант, средствата в който са публични. Именно заради това херцозите на Съсекс се сдобиха и с едни от най-големите критики срещу тях.

Имотът ще остане резиденция за херцога и семейството му. Двамата обещаха, че ще възстановят изразходваните средства за ремонт, след като се оттеглят от кралските си задължения. И ето, че това стана факт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари