IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради коронавируса: Елизабет Втора вече носи маска навън

9 ноември 2020 10 45

Кралицата се появи със защитно средство на лицето за първи път

БГНЕС

Елизабет Втора бе забелязана с предпазна маска на лицето си за първи път от началото на пандемията. За да отбележи стогодишнината от погребението на Незнайния воин, което е своеобразен символ на траур за опечалените семейства и всички, загубили живота си през Първата световна война, тя присъства на специална церемония в Уестминстърското абатство. На нея дойдоха още представители на британския кралски двор, ветерани и политици, но всички спазваха дистанция помежду си и трябваше да бъдат с предпазните средства на лицето.

Заради разпространението на коронавируса и новорегистрираните 20 572 болни в неделя, събитието протече без многохилядна публика, която обикновено идва, за да почете загиналите, а в съвсем тесен кръг от хора.

“Чудесно е да видим Нейно Величество в добро разположение на духа“, коментира след службата деканът на Уестминстърското абатство Дейвид Хойл.

От началото на пандемията до момента, кралицата не носеше предпазно средство на лицето си, когато бе на официални посещения. Само преди дни, за своя първи ангажимент от март насам, тя е заснета с черна маска.

Междувременно британски медии писаха, че дори принц Уилям, който е изкарал COVID-19, не е бил с маска по време на своята визита в английска лаборатория, с което е изложил на риск околните. От пресцентъра на кралицата обаче заявиха пред списание People, че тогава са били спазени всички мерки срещу COVID-19 и няма повод за притеснение за здравето на присъстващите.

Заради коронавируса, още през март кралицата напусна Бъкингамския дворец в Лондон, за да се самоизолира в замъка „Уиндзор“ заедно със съпруга си принц Филип. Заради своята напреднала възраст, и двамата попадат в рисковите групи от населението, при които последствията от новото заболяване може да са фатални. 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари