IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звезди скърбят за Диего Марадона

26 ноември 2020 15 00

„Благодаря за всичко!“, написа Христо Стоичков в Instagram

БГНЕС

Новината за внезапната смърт на Диего Марадона разтърси целия свят. Легендарният футболист, който претърпя мозъчна операция преди две седмици, е получил сърдечен удар в дома си, съобщава Dnes.bg. 

В края на октомври тази година Марадона отпразнува 60-ия си рожден ден. След това заради здравословните си проблеми, се наложи да влезе в болница. Въпреки новината, че е изписан и лечението му продължава успешно в домашни условия, той се е влошил. Няколко медицински екипа са пристигнали в къщата му в град Тигре, но не успели да го спасят.

Пеле, който заедно с Диего е най-известният футболист в света, бе един от първите, споделил мъката си по неговата загуба в социалните мрежи. Макар и да враждуваше с него, той изтъкна колко много е допринесъл за футболната история.

„Има още много какво да се каже, но засега нека Бог даде сили на неговото семейство. Един ден, надявам се, ще ритаме топка заедно в небето“, написа още той.

Освен Пеле, още много други известни личности, не само от футболните среди, изразиха своята скръб за Диего Марадона. Ето кои са те: 

Христо Стоичков

Камата, който бе близък приятел с Марадона, но покрай тържеството за своя 50-годишен юбилей се скара с него, защото той не го уважи, качи обща снимка с футболиста в Instagram.

„Диего, почивай в мир. Благодаря за всичко“, написа Стоичков.

По-късно българинът сподели и видео, в което двамата се прегръщат и целуват като братя.

Кристиано Роналдо

„Вечен гений“ и „приятел“. Така Кристиано Роналдо определи Диего Марадона, коментирайки нелепата му смърт в Instagram.

„Един от най-добрите за всички времена. Ненадминат магьосник. Той си отива толкова рано, но оставя безгранично наследство и празнина, която никога няма да бъде запълнена. Почивай в мир, ас“, написа той и уточни, че легендарният футболист никога няма да бъде забравен.

Лионел Меси

Аржентинският футболист отбеляза, че 25 ноември е един от най-тъжните за неговата родина и изрази съболезнованията си към семейството на Диего Марадона.

„Той ни остави, но не си тръгва, защото Диего е вечен. Обичам всички прекрасни моменти, които сме преживели заедно“, коментира още Меси.

Дейвид Бекъм

„Тъжен ден за Аржентина и тъжен ден за футбола, когато празнуваме величието на това, което ни даде този човек...“, написа той.

Дейвид Бекъм също сравнява Марадона с гений, който играе с голям дух на терена.

„Ще ни липсваш на всички, почивай в мир“, написа още футболистът, който показа една от последните му снимки с Марадона.

Рики Мартин

„Лети нависоко, приятелю. Ще ни липсваш“, пише пуерториканският певец в Instagram.  

Рики Мартин сподели своя снимка от младежките години, на която е прегърнал Марадона през врата, а той е хванал ръката му. Двамата са с едни и същи тениски – с номер 10. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Гений! Щом дори папата се молеше за него...Представете си колко много хора е докоснал с играта си. Ние, феновете на най-великата игра можем само да се поклони и да кажем БЛАГОДАРЯ Дон Диего за всички прекрасни мигове, които ни подари!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар