IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актрисата Елън Пейдж разкри, че е трансджендър: Вече се казвам Елиът Пейдж

4 декември 2020 09 00

Много звезди го засипаха с похвали

Снимка: Getty

Запознайте се с Елиът Пейдж.

Актьорът, преди познат като Елън Пейдж, разкри пред света, че е трансджендър. Той сподели есе в социалните мрежи, в което пише, че иска спрямо нея/него да бъдат използвани местоименията той/те, а не тя, когато се говори за него. Името също е променено и вече светът ще говори за Елиът Пейдж. „Чувствам се, че пиша това. Да съм тук. Да съм достигнал този момент от живота си“, пише звездата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

Пейдж продължава с писането, като влиза в детайли относно емоциите, които е изпитал по време на признанието си. Той благодари на всички хора около себе си, които са го подкрепили и са били с него по време на пътя към осъзнаването. „Не мога да опиша колко невероятно е най-накрая да обикна себе си и да съм достатъчно смел, за да покажа истинското си лице“. Елиът допълва, че е бил вдъхновен от много хора в трансобщността, които са му вдъхнали кураж и постоянно работят, за да направят света едно по-приемливо място.

Елиът също така разкри, че се притеснява от това как признанието му ще се отрази на професионалните му ангажименти. „Все още имам работа, но тя е много чуплива. Истината е, че колкото и горд да се чувствам, в същото време съм изплашен. Уплашен съм от омразата, шегите и агресията“. Актьорът в момента играе в сериала „The Umbrella Academy“, откъдето съобщиха, че ролята му остава същата, независимо от начина, по който се чувства като човек.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

Елиът Пейдж се ражда като Елън Филпотс-Пейдж през 1987 година в Канада. Става известна с ролята си във филма „Джуно“, като получава и номинация за „Оскар“ и „Златен глобус“. След това я видяхме в „Генезис“, „Последния сблъсък“ и „Дни на отминало бъдеще“. През 2014 година Пейдж разкрива, че е хомосексуална, а четири години по-късно се жени и за приятелката си Ема Портнър. Хореографката веднага побърза да поздрави вече съпруга си, след като признанието му излезе в социалните мрежи.

„Много съм горда с Елиът. Транс, Куиър и Небинарните хора са подарък за този свят. Моля ви за търпение и дискретност, но в същото време ви приканвам да подкрепяте трансхората всеки ден. Съществуването на Елиът е подарък. Блести със своята светлина, Е. Обичам те“, написа Портнър.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Portner (@emmaportner)

След нея множество звезди и платформата Netflix също изразиха подкрепата си към Елиът. Майли Сайръс, Елън Дедженеръс, Оливия Мън, Алиса Милано, Патриша Аркет, Хю Джакман и Иън Маклейн са само част от тях. „Елиът е номер едно“, „Изпращам любов на моя приятел Елиът. Ти ме вдъхновяваш със силата, куража и честността си“, „Напълно подкрепям Елиът Пейдж. Аплодирам куража и личността ти“, пишат известните личности в социалните мрежи.

От платформата Netflix, която стои зад сериала „The Umbrella Academy“ също поздравиха актьора за признанието му. „Толкова се гордеем с нашия супергерой. Обичаме те, Елиът! Нямаме търпение да се завърнеш за трети сезон“, пишат те в социалните мрежи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари