IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет II съкрушена от семейна трагедия

10 декември 2020 10 50

Монархът на Великобритания остана само с един домашен любимец

Снимка: БГНЕС

Кралското семейство се сбогува с още един свой член.

Няколко седмици след като принц Уилям и Кейт Мидълтън загубиха кучето си Лупо, друг домашен любимец напусна двореца. Става въпрос за едно от доргитата на кралица Елизабет II – Вулкан, който е починал преди няколко дни. От вестник Sun съобщават, че домашният любимец е бил с монарха в замъка Уиндзор, както и другото ѝ корги – Кенди. След смъртта на Вулкан, кралицата остава само с едно куче, което да ѝ прави компания.

Според местните медии, Елизабет е съкрушена от загубата. Официалната версия за смъртта е старост. „Загубата на домашен любимец винаги е тежка“, казва говорител на кралското семейство. 94-годишният монарх спря да развъжда кучета през 2018 година, тъй като не иска да оставя кучетата си сами, след като почине.

Доргито е смесица между дакел и корги, като се отличава с къси крачета и остри уши. Любимата порода на кралицата е корги, като тя често използва домашните си любимци в свои фотосесии. През 2018 година кралицата загуби Уилоу – наследник на първото си дорги Сюзън, което получава за 18-ия си рожден ден през 1944 година. Историята разказва, че Елизабет толкова е била привързана към Сюзън, че я е взела на медения си месец с принц Филип през 1947 година.

През 2016 година кралските кучета получават собствена корица на списание Vanity Fair. Кралицата дори се появява с Уилоу в реклама на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Тогава тя си партнира с Даниел Крейг, който влиза в ролята на Джеймс Бонд. „Всеки, който е губил куче, знае как се чувства кралицата в момента“, казва източник от двореца.

Това е втора загуба на домашен любимец в кралския двор само за няколко седмици. Преди това принц Уилям и Кейт Мидълтън съобщиха, че кучето им Лупо е починало.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари