IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда към Лари Кинг: Сбогом, скъпи приятелю!

27 януари 2021 17 50

Журналистът почина на 87 години

Снимка: БГНЕС

Джейн Фонда отдаде почит на покойния Лари Кинг.

В писмо, публикувано на собствения ѝ сайт, актрисата си спомни за връзката с журналиста, когото описва като свой скъп приятел. Лари Кинг почина на 23 януари на 87 години. Преди това той беше приет в болница заради усложнения от коронавирус, но все още не е ясно дали това е причината за смъртта му.

Джейн Фонда се запознава с Кинг чрез бившия си съпруг Тед Търнър. Тогавашната двойка е прекарала много забавни часове с журналиста, като актрисата описва точно какъв човек е бил той. „Много обичах, когато ни посещаваше в едно от именията на Тед и беше тотално извън своята зона на комфорт, той беше 100% гражданин. Не знаеше абсолютно нищо за язденето на кон или гледането на градина“, пише Фонда. Добавя, че почти е трябвало да носи Кинг на ръце, когато са преминавали през плитка рекичка. По закона на Мърфи всякакви насекоми са излизали, когато журналистът е бил на гости, сякаш чакайки да го изплашат.

„Веднъж един белоглав орел, носещ голям заек, летеше толкова ниско над главата на Лари, че той можеше да види ужасените очи на жертвата“, продължава Фонда. Друга случка пък среща Кинг с черна мечка, която е излязла зад ъгъла на къщата и е била недалеч от мястото, където стоял той. На Тед Търнър му е отнело доста време, за да успокои госта си, който обаче обичал тези приключения, защото след това е имал какво да разказва в шоуто си.

Според Фонда, Кинг веднъж се съгласил да се качи на кон по време на престоя им заедно, но казал, че ще го направи, ако Тед върви редом до него и ръководи животното. „Накара ни да направим купища снимки, защото се нуждаеше от доказателство, че наистина е яздил“, пише актрисата. Тя споделя и един от любимите спомени с покойния си приятел, описвайки време, в което с Кинг и Търнър са обсъждали какво биха яли на последната си вечеря.

Изборът на Лари е бил телешки черен дроб, бекон и сотиран лук с картофено пюре. Фонда пише, че тогава това желание ѝ се е сторило странно, имайки предвид, че журналистът е претърпял няколко инфаркта. „Лари Кинг ще ми липсва. Почивай в мир, приятелю“, завърши Джейн.

За смъртта на Лари Кинг беше съобщено от продуцентската му компания Ora Media в социалните мрежи на 23 януари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари