IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владо Карамазов хвали родопчани за гостоприемството им

27 януари 2021 14 50

Актьорът сподели как топло го посрещнали за снимки

БГНЕС

Казват, че ако замръкнеш някъде из Родопите, няма да останеш без подслон, нито гладен или жаден. В това се убеждава за пореден път Владо Карамазов, връщайки се от снимки в тази част на страната.

Трогнат от гостоприемството на родопчаните, с които се срещнал покрай страстта си към обектива, актьорът сподели емоциите си в социалните мрежи.

„Има много добри хора около нас. Всеки път, когато отида в Родопите следва такава публикация. Но то наистина е нещо, което не мога да не споделя. Отидохме да снимаме агнетата на тези хора, то стана...“, написа той, качвайки снимки със своите домакини.

Карамазов позира усмихнат до хората, които не само го пуснали в дворa с животните, но и в дома си, споделяйки с него своята храна. На кадрите се вижда и как те похапват по стар обичай – на земята, като гозбите, сред които домашни кисело мляко, вита баница и боб чорба, са подредени грижливо върху ниска дървена масичка.

„На другия ден уж само да минем да си вземем мляко преди тръгване, се разпъна още по-голяма софра с още повече неща по нея“, казва още Владо и признава, че всичко е било много вкусно.

Носещи кърпи на главите си, жените в селото, в което звездата от сериала „Дяволското гърло“ снимал, не се притесняват да застанат пред камерата и да покажат техните пъстри манти.

„Тези хора са добри и гостоприемни. Малко по-различни от градските люде. Много им благодаря и винаги ще ги помня с добро“, завършва разказа си той.

След като живя няколко месеца в Родопите заради сериала, в който бе главно действащо лице, Владо Карамазов се влюби в планината и започна да ходи по-често там. Освен за почивка, той обикаля из малките села в търсене на красиви места за снимки.

Миналата година запаленият фотограф не скри, че родопчанка го объркала с негов колега. Когато той ѝ казал, че не е звездата, за която тя се сеща, жената много се притеснила и го почерпила с домашно приготвен сок, за да му се отблагодари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари