IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимката на Бърни Сандърс с ръкавиците събра 1,8 милиона долара за благотворителност

29 януари 2021 17 50

„Радваме се, че използвахме славата ми в интернет, за да помогнем на нуждаещите се“, казва сенаторът

Снимка: БГНЕС

Снимката на сенатор Бърни Сандърс по време на встъпването в длъжност на Джо Байдън успя да събере 1,8 милиона долара за благотворителност. Огромният успех е постигнат само за седмица.

79-годишният политик беше заснет как седи удобно на сгъваемо столче, скръстил ръцете си пред тялото. Това, което направи най-голямо впечатление, бяха плетените му ръкавици без пръсти. Кадърът веднага се превърна в хит, като се появиха многобройни мемета в социалните мрежи. Така Сандърс се появи в „Игра на тронове“, в „Приятели“, в „Дух“ и къде ли още не.

Сандърс БГНЕС

Снимка: БГНЕС

На 21 януари, ден след встъпването в длъжност, сенаторът и съпругата му Джейн обявиха, че са използвали снимката и са я поставили върху тениски, стикери, суитшърти и други продукти, които бяха обявени за продан в специален сайт. От офиса на Сандърс обявиха, че модната линия е събрала повече от 2 млн. долара само за една вечер, като парите ще бъдат дарени на благотворителни организации във Върмонт. Сред тях са Meals on Wheels, местни домове за възрастни, Vermont Parent Child Network и други.

„С Джейн бяхме впечатлени от креативността, която хората показаха през последната седмица и сме доволни, че можем да използваме известността ми в интернет, за да помогнем на нуждаещите се“, казва Сандърс в официално съобщение. Той добави, че дори тази сума не е достатъчна да замени действията от Конгреса и ще направи всичко възможно, за да осигури нужната подкрепа на всеки, засегнат от пандемията.

71-годишната му съпруга пък изрази благодарността си в социалните мрежи, като заяви, че всички заедно са помогнали на човек в нужда. Плетените ръкавици на Сандърс са му подарени от учителка от Върмонт. Джен Елис казва, че е изпратила подаръка преди повече от година и не е вярвала, че Сандърс ги носи толкова често. Сенаторът се показа с тях и през 2020 година, когато водеше президентската си кампания.

Сандърс БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„Много се радвам, че харесва ръкавиците и ги носи. Те са практични, топли и изглеждат добре“, казва Елис пред NPR. От своя страна, политикът заяви, че благодарение на снимката, хората са разбрали, че във Върмонт се правят добри ръкавици. Той добави, че там можете да намерите и чудесни палта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари