IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След скандален документален филм: Звезди и фенове в подкрепа на Бритни Спиърс

11 февруари 2021 08 40

Майли Сайръс, Хейли Уилямс, Сара Джесика Паркър и други

Снимка: Getty

През последното десетилетие фенове си задаваха един и същи въпрос относно Бритни Спиърс: Това ли ще е годината, в която тя ще поеме контрол над живота си?

Въпросът беше задаван през 2012 година, когато тя се сгоди за бившия си агент. Отново през 2016 година, когато успя да подпише договор за концерти в Лас Вегас, които ѝ донесоха 35 млн. долара. И пак през 2019 година, когато се появи гласово съобщение, в което се казва, че Спиърс е започнала доброволно лечение на психичните си проблеми. Няколко часа по-късно агентът ѝ отрече тези слухове и това даде началото на движението #FreeBritney.

За съжаление, нито една от тези години не беше годината на Бритни. Нито пък 2020-а. През ноември съдия отказа молбата на изпълнителката да премахне баща й Джейми Спиърс от документ, в който му се позволява да определя финансовите и бизнес решенията на дъщеря си. Такъв договор е бил подписан през 2008 година.

Възможно ли е 2021 година да е началото на нещо ново за Бритни? На 5 февруари излезе документалният филм на New York Times, озаглавен Framing Britney Spears. В него зрителите се връщат до началото на кариерата на звездата, като през целия процес им се обяснява как една от най-известните дами в света и една от любимите певици на поколения, се озовава в такава ситуация.

Малко след като филмът излезе на малкия екран, фенове и звезди изразиха подкрепата си към Спиърс. Първи на опашката беше приятелят на изпълнителката – Сам Асгари. Той нападна Джейми Спиърс, който е посочен като главния виновник за състоянието на Бритни и сегашното ѝ положение. Във вторник Асгари използва социалната мрежа Instagram, за да обвини бащата на приятелката си.

„Важно е хората да разберат, че нямам никакво уважение към човек, който се опитва да контролира връзката ни и постоянно да поставя препятствия пред нас. По мое мнение, Джейми е пълен тъпанар“, пише Сам. Той отказа да влиза в повече детайли, но заяви, че е дошъл в Америка, за да изразява свободно мнението си и точно това прави в момента.

В същия ъгъл с Асгари се оказаха и доста известни имена от шоубизнеса. Носителката на 6 награди „Грами“ Кейси Мусгрейвс пише, че е тъжна от факта, че никой не е познавал истинската Бритни. Тя се надява, че колежката ѝ е наясно, че в света има хора, на които им пука за нея и искат да ѝ помогнат.

По време на изпълнението си на Супербол Майли Сайръс изрази подкрепата си към Спиърс. Тя изпя една от най-известните си песни Party in the U.S.A, като промени леко текста. Вместо да каже „песен на Джей Зи беше пусната“, тя замени името на рапъра с това на Бритни. „Обичаме те, Бритни“.

Певицата от Paramour Хейли Уилямс беше бясна от това, което Бритни е трябвало да понася през цялата си кариера. Тя използва социалната мрежа Туитър, за да изрази гнева си. „Нито един артист не трябва да търпи мъченията, които медиите/обществото/женомразците са ѝ нанесли“, пише Хейли. Актрисите Сара Джесика Паркър и Бет Мидлър споделиха хаштага #FreeBritney, който отново стана централен в социалните мрежи.

През ноември 2020 година адвокатът на Спиърс заяви в съда, че клиентката му се страхува от баща си и няма да продължи кариерата си докато той се разполага с финансите ѝ. Тогава съдията не изключи окончателно Джейми от договора, но определи и компанията Bessemer Trust като втори настойник. Фирмата е била лично избрана от Бритни.

По-късно Джейми казва, че винаги се е опитвал да пази интересите на дъщеря си. „Обичам я и много ми липсва“, споделя той пред CNN. Въпреки че не участва във филма, г-н Спиърс беше назован като главния виновник за падението на Бритни. Създателите на „Framing Britney“ казват в края, че не са сигурни дали молбата им за участие е достигнала до изпълнителката. По-късно стана ясно, че тя е била осведомена от своя екип.

Framing Britney може да бъде гледан по Hulu.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари