IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган и Хари изненадаха женски пансион в Тексас

23 февруари 2021 15 00

Щатът се опитва да се възстанови след снежната буря

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл и принц Хари решиха да помогнат на засегнатите жители на щата Тексас.

В неделя пансионът Genesis Women в Далас, по който бяха нанесени сериозни щети по време на скорошната зимна буря, благодари на херцозите на Съсекс за тяхната помощ. В Туитър от организацията пишат, че новината за разрушенията по училището, офисите и домовете на жените е достигнала до принц Хари и Меган. Благодарение на тяхната неправителствена организация Archewell, те са помогнали за възстановяването на покрива, както и са осигурили жизненоважни продукти.

Изпълнителният директор на Genesis Women заяви, че помощта на Меган и Хари е била от огромно значение, за да може пансионът да си стъпи на краката. „Не само, че техният подарък ще покрие нуждите ни, но показа на жените и децата, жертви на насилие, че не са сами“, се казва още в официалното съобщение.

Големите щети и наводнения, причинени от метеорологичната криза в Тексас, принудиха Genesis, който обслужва 3700 жени и деца всяка година, да затвори напълно вратите си за първи път от близо 40 години. Благодарение на подкрепата и щедростта на хората от всички 50 щата и пет чужди държави, съоръжението е в състояние да отвори отново.

Меган и Хари, които наскоро обявиха, че очакват второ дете, потвърдиха новината, че продължават да помагат на нуждаещите се общности. „Всички ние можем да помагаме на другите. Това е универсално действие“, казаха те, след като стана ясно, че няма да се завърнат към ролите си в кралското семейство. По този начин те са премахнати и като патрони на различни благотворителни организации във Великобритания.

В официално съобщение от Бъкингамския дворец заявиха, че кралицата е провела разговор с херцозите на Съсекс, в който те са я уверили, че се отказват от кралските си титли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари