IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Война за зрителски интерес: Кралицата срещу Меган и Хари

25 февруари 2021 11 00

Елизабет II ще направи телевизионно обръщение часове преди интервюто на херцозите при Опра

Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни беше обявено, че принц Хари и Меган Маркъл ще дадат първото си интервю лице в лице. Те ще седнат пред водещата Опра Уинфри, като това ще е първото им подобно участие от 2017 година, когато обявиха официално годежа си.

Вниманието към Меган и Хари обаче може да бъде откраднато, тъй като сега стана ясно, че кралското семейство подготвя своя телевизионна изява само часове преди това. Поводът е Денят на Общността, който ще бъде честван на 8 март, но тази година ще бъде предаван само по телевизията. Заради мерките, наложени около коронавируса, Елизабет II беше принудена да отложи всичките си градински партита и няма да събира хора в Уестминстърското абатство.

Вместо огромно празненство с много гости, кралицата и нейното семейство ще участват в специален телевизионен епизод, предаван пряко по BBC. В него ще присъстват Елизабет II, принц Чарлз, принц Уилям, Кейт Мидълтън и Софи, графиня на Уесекс. Появата на кралицата ще бъде ограничена до предварително записано съобщение, тъй като тя все още се изолира в замъка Уиндзор. Другите членове на фамилията ще бъдат на живо пред зрителите.

кралско семейство

Снимка: БГНЕС

Подготовката за Деня на Общността започна още през януари, като часът на телевизионното участие е бил определен преди три седмици. Въпреки че празникът е на 8 март, епизодът ще бъде излъчен на 7-и, като съвпада с 90-минутното интервю на Меган и Хари пред Опра. Заради часовата разлика, предаването с херцозите ще бъде излъчено рано сутринта във Великобритания.

Гостуването при Опра се случва само няколко седмици, след като херцозите обявиха, че очакват второ дете и че окончателно се отказват от кралските си задължения и привилегии. От телевизия CBS, по която ще се излъчи предаването, казват, че Опра първоначално ще разговаря само с Меган, като двете ще покрият теми като живота в кралското семейство, брака, майчинството, филантропската работа на двойката и как Маркъл се справя с тежестта на публичното внимание. Малко по-късно към тях ще се присъедини и Хари, като тримата ще поговорят за преместването в Америка и мечтите им за бъдещето на семейството им.

Празненствата за Деня на Общността, организирани през март 2020-а, бяха последния кралски ангажимент на Хари и Меган. Това беше и последното събитие, на което те се видяха с останалите членове на фамилията. По-късно същия месец двойката официално се премести в Калифорния заедно с 2-годишния си син Арчи.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни Меган и Хари официално се отказаха от кралското семейство. Те губят ролите си на патрони на всички благотворителни организации във Великобритания, а принцът ще загуби и почетните звания, които е получил в армията. Двамата нямат право да използват титлите „негово и нейно кралско величество“, но ще запазят „херцог и херцогиня на Съсекс“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари