IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дрю Баримор: Майка ми ме изпрати в лудница, когато бях на 13 години

25 февруари 2021 17 40

Актрисата разказва какво е научила по време на престоя си

Снимка: БГНЕС

Дрю Баримор може и да е била звезда от малка, но детството ѝ в света на киното е било далеч от блестящо.

В интервю за Хауърд Стърн актрисата споделя детайли за времето, когато е била поставена под психиатрично наблюдение в продължение на 18 месеца. Човекът, който я е изпратил в лудница е била майка ѝ. Баримор казва, че преди се е смяла на местата, които предлагат лечение в продължение на 30 дни, каквито е имало в Малибу. В тях пациентите са имали възможност да правят различни неща, като в същото време са били наблюдавани от специалисти.

Нейното преживяване обаче е било съвсем друго. „Прекарах година и половина в клиника, където не можеш да се лигавиш. Ако го направиш, ще бъдеш изгонен или ще те поставят в усмирителна риза и ще те вържат“, казва Дрю пред Стърн. Тя допълва, че майка ѝ Джейд Баримор е била човекът, който я е вкарал в лечебното заведение, защото е била безотговорна звезда с много възможности.

„Ходих по клубове и не ходех на училище, крадях кредитните карти на мама и бях тотално извън контрол“. Баримор казва, че по време на престоя си понякога е била изпращана в стая, където да успокои гнева си, като е имало моменти, в които ръцете ѝ са били връзвани на гърба. Признава, че дисциплината е била изключително строга, но постепенно е разбрала, че е имала нужда точно от това.

Първите 6-8 месеца актрисата е била ядосана на всеки, но няколко месеца по-късно е започнала да приема ситуацията и да осъзнава, че това всъщност е за нейно добро. Тя казва, че разбира защо майка ѝ е направила подобен ход и вече не ѝ се сърди. Баримор признава, че Джейд просто не е знаела как да се справи с малкото чудовище, каквото е била тогава дъщеря ѝ.

Звездата казва, че е прекарала 30 години в ходене на терапия, като през това време е разбрала как да прости на майка си за миналото. „Сигурно не е знаела към кого да се обърне. Сигурна съм, че се е обвинявала доста години за това, че е създала чудовище, но в същото време мисля, че е живяла с огромна болка за това, че не си говорихме дълго време“, споделя Баримор.

В момента връзката между майка и дъщеря е доста по-добра, като по този начин Дрю се е научила каква точно майка иска да бъде. „Казах на дъщеря ми, че никога няма да ѝ бъда приятелка, защото съм ѝ майка. Аз имах майка, която ми беше приятелка и не искам да повтарям същата грешка с дъщеря ми“.

Въпреки трудното минало, Баримор казва, че не таи омраза към майка си. Според нея, Джейд достатъчно се обвинява за случките и няма нужда да се добавя още тежест. По онова време Дрю подава документи за отделяне от майка си, но се обръща отново към нея, когато изпитва проблеми с алкохола и храненето след развода ѝ с Уил Копелман през 2016 година.

Тогава актрисата започва да осъзнава, че тялото ѝ бавно умира и има нужда от помощ. Освен майка ѝ, Баримор получава подкрепа и от най-близките си приятелки – Камерън Диас и Луси Лу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари