IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда: Харчим много пари за неща, които изхвърляме след няколко месеца

26 февруари 2021 18 00

Актрисата заяви, че няма да си купува нови дрехи

Снимка: БГНЕС

Джейн Фонда остава отдадена на мисията да използва и да рециклира старите си дрехи, за да запази природата чиста.

83-годишната актриса гостува виртуално в шоуто на Елън Дедженеръс, където загатна какво ще носи на предстоящата церемония „Златен глобус“. Наградите ще бъдат раздадени на 28 февруари, а Фонда ще получи статуетката на името на Сесил Демил за цялостно творчество. Тя заяви, че е намерила стар тоалет, който ще поизтупа от прахта и ще го облече за бляскавото събитие.

За шоуто на Елън тя беше облечена в спортен екип, като заяви, че предпочита такава визия, отколкото нещо шикозно и стилно. „Преди няколко години обещах, че няма да си купувам нови дрехи. Прахосваме толкова много пари, купуваме толкова много работи и след това ги изхвърляме“, казва тя пред водещата. Допълва, че много хора се опитват да изградят характер на база на дрехите, които носят, но в същото време се превръщат в едни консуматори.

Именно затова Фонда се е „потопила“ в дрешника си, за да намери стар тоалет, който все още ѝ става. За нейно щастие, целта е била постигната и съвсем скоро ще видим актрисата в нещо от миналото. Тя обаче не разкрива от коя година ще бъде дрехата или каква точно ще е тя, така ще трябва да изчакаме до 28 февруари, за да разберем.

През 2020 година Фонда направи подобен ход, като се появи на наградите „Оскар“ с рокля на Elie Saab, която беше носена през 2014 година на филмовия фестивал в Кан. Актрисата я комбинира с червено сако, което се превърна в символ на протестите и арестите на Фонда пред Капитолия във Вашингтон. Звездата на няколко пъти беше поставяна в белезници, след като протестираше срещу климатичните промени.

Джейн Фонда е известна активистка по въпроса с климата, като дори създаде традицията „Протести в петък“, която беше доста популярна преди началото на пандемията. В походите участваха много колеги на актрисата, включително и Хоакин Финикс. След като беше с червеното палто за четвърти път, Фонда заяви, че това е последната дреха, която си е купила и няма да купува други.

„Не трябва да продължаваме с пазаруването. Не трябва да си купуваме дрехи, за да си създадем идентичност. Не ни трябват повече неща. Трябва да говорим за важните въпроси. Затова аз няма да си купувам повече дрехи“

Фонда каза пред Дедженеръс, че обожава и сивата си коса. На наградите „Оскар“ през 2020 година тя за първи път се появи с подобна прическа и оттогава не я е променяла. „Казвам ти, щастлива съм от сивото. Стига с тези химикали, прахосването на пари и губенето на време. Достатъчно“, допълва актрисата.

Джейн Фонда ще получи наградата „Сесил Демил“ за цялостно творчество на 28 февруари по време на церемонията „Златен глобус“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари