IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След интервюто – популярността на Меган Маркъл и принц Хари рязко спадна

15 март 2021 14 50

Британците се доверяват повече на Елизабет II

Снимка: БГНЕС

На 7 март светът видя скандалното интервю на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри, в което обвиниха кралското семейство в расизъм. Оттогава херцозите вече не правят гръмки изявления. И Бъкингамският дворец публикува официално съобщение в отговор на думите им. В него Елизабет II нарича съпрузите „любими членове на семейството“ и отбелязва, че ще бъдат разследвани случаите на расизъм.

Аналитичната компания YouGov проведе проучване сред населението на Обединеното кралство, за да разбере на кого се доверява повече след публикуване на откровения разговор – на херцозите на Съсекс или на Елизабет II.


80% от анкетираните казват, че продължават да се доверяват на Нейно Величество. Но рейтингът на Меган спадна с 10 точки за седмица, рейтингът на принц Хари падна още по-ниско – с 13 точки.

Цифрите показват, че 45% от британците все още имат положително отношение към принц Хари, докато 48% имат негативно отношение към него.
В същото време само една трета от британците имат добро мнение за херцогинята на Съсекс, а почти 60% имат лошо мнение за нея.

Сега на върха на популярността са принц Уилям и Кейт Мидълтън. Три четвърти от анкетираните оценяват положително техните дейности. Но най-непопулярният член на кралското семейство остава принц Андрю. Репутацията му беше сериозно накърнена, след като приятелят му Джефри Епщайн беше обвинен в педофилия.


Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари