IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет със специални благодарности към лекарите на принц Филип

26 март 2021 10 50

Съпругът на монарха беше в болница няколко седмици

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II изпрати специални благодарности към лекарския екип, който наскоро се погрижи за здравето на принц Филип.

94-годишният монарх на Великобритания е изпратила цветя и писмо до болница „Свети Бартоломей“, където 99-годишният Филип претърпя сърдечна операция по-рано през месеца. Жестът на кралицата дойде като част от събитието National Day of Reflection, осъществено от организацията „Мария Кюри“. С него се отбеляза една година от началото на пандемията от коронавирус.

„Гледайки към едно по-светло бъдеще, днес спираме за малко, за да си спомним за болката и загубите, които много семейства претърпяха. Отдаваме почит на безспирната работа на тези, които ни подкрепяха през цялата година“, казва кралицата в своето съобщение.

Наскоро принц Филип се събра със съпругата си в замъка Уиндзор, след като прекара четири седмици в болница. Той беше приет в лечебното заведение „Крал Едуард VII“ в Лондон на 16 февруари, след което беше преместен в „Свети Бартоломей“. Там му бяха направени тестове и му беше назначено лечение за сърдечни проблеми. По-късно се наложи операция на сърцето, която премина успешно. На 16 март принцът беше изписан.

Освен че кралицата отдаде почит на лекарите, които са спасили живота на съпруга ѝ и продължават да се борят с пандемията, внукът ѝ принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън също отбелязаха събитието National Day of Reflection. Те посетиха център за ваксинация в Уестминстърското абатство, където се ожениха преди 10 години. Двамата запазиха едноминутно мълчание в памет на жертвите от коронавирус. Само във Великобритания те са 125 хиляди.

Принц Чарлз, който е патрон на фондацията „Мария Кюри“, записа специално видеопослание за събитието. Той насърчи всички великобританци да спрат за малко с работата и да си спомнят за хората, които са загубили живота си по време на пандемията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари