IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бавачката на принцовете Уилям и Хари била бременна от принц Чарлз?

3 април 2021 12 00

Ново разследване за скандалното интервю с принцеса Даяна

Снимка: БГНЕС

Миналата есен по-малкият брат на принцеса Даяна обвини BBC в нарушаване на етиката, записвайки скандално интервю с медията. Чарлз Спенсър каза, че журналистът Мартин Башир е фалшифицирал документи и е подхранвал вярванията на лейди Ди относно изневярата на принц Чарлз и масиран заговор срещу нея в кралското семейство.

Вътрешно разследване разкри, че Башир е показал на принцесата на Уелс изфабрикувани документи, твърдящи, че бавачката на Уилям и Хари, Тиги Леге-Бърк, е забременяла от Чарлз и се е отървала от бебето. Това убедило Даяна, че съпругът ѝ я иска мъртва, за да се ожени за любовницата си.

Според The Daily Mail принцесата била толкова убедена в бременността на бавачката, че Робърт Фелоус, частният секретар на кралица Елизабет и зет на Даяна, започнал да разследва ситуацията. Отбелязва се, че на едно от партитата лейди Ди се приближила до Тиги и „изсъскала“: „Толкова съжалявам за вашето бебе“.

Служители на BBC заявиха, че Мартин Башир няма да коментира ситуацията, докато разследването не приключи. В началото на март британските правоохранителни органи обявиха, че няма да образуват наказателно дело по обвиненията на Чарлз Спенсър: „Неуместное.“

След излизането на резонансното интервю кралица Елизабет помоли Даяна и Чарлз официално да разтрогнат брака (всъщност те се разделиха през 1992 г.). Една година след развода принцесата на Уелс загина при автомобилна катастрофа в Париж. Нейният близък приятел е сигурен, че Башир е замесен в трагедията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари