IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха тайни писма на принцеса Даяна, писани за 23 години

31 декември 2020 10 40

Кореспонденцията – на търг

Снимка: БГНЕС

Във Великобритания намериха 36 писма от лейди Ди, изпратени до нейния близък приятел Роджър Брамбълс от 1990 до 1997 г. Последното е написано три месеца преди смъртта на принцесата, която загина в автомобилна катастрофа в Париж.

Удивителната находка е била държана в килер в селската къща на Brambles в продължение на 23 години и сега е обявена на търг с начална цена от 30 хиляди паунда (40 хиляди долара).

В писмата си принцесата на Уелс се оплаква от неуспешния си брак с принц Чарлз, който вече се пръска по шевовете в началото на 90-те, говори за „дела за развод“ и се оплаква от „ужасната седмица“, последвала излизането на скандалната биография на Андрю Мортън, в която говори за опитите ѝ да се самоубие.

В едно от съобщенията Даяна нарича кралица Елизабет „шефка“, а в края на друго нарисува малко лице, което беше интерпретирано като емотикон.
„Не мога дори да мисля за унищожаване или дори архивиране и забравяне на толкова ценно съкровище от ръцете на толкова влиятелен човек“, каза продавачът, който пожела да остане анонимен.

„Имаме свои собствени спомени и се надявам, че тези оригинални възхитителни писма ще донесат на новите собственици толкова радост и ще помогнат на обществеността да разбере повече за принцесата като истински човек, освободен от страничния предубеден поглед на изкушени хроникьори.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари