IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бракът между Чарлз и Камила – имали ли са зелена светлина от кралското семейство?

14 декември 2020 18 00

Наскоро големият син на Елизабет Втора стана на 72 години

БГНЕС

На 14 ноември Бъкингамският дворец отбеляза рождения ден на принц Чарлз. По-големият син на Елизабет Втора и баща на принцовете Уилям и Хари, стана на 72. Той е с година по-малък от своята съпруга Камила, която трябваше да празнува това лято, но заради пандемията и мерките за сигурност в страната не успя.

Малко преди Чарлз да остарее с още една година, поредният документален филм за него и първата му жена, озаглавен „Интервюто на Даяна: Реваншът на принцесата“, насочи вниманието на целия свят към извънбрачната му връзка с Камила, която мнозина бяха забравили.

„В този брак бяхме трима, така че беше малко пренаселено“, казва преди близо 25 години принцеса Даяна, давайки първото си интервю за Би Би Си като представител на британския кралски двор. Тези думи и разкриването на пикантни подробности за брака ѝ с Чарлз стават повод за последвалия им развод и отнемането на нейната титла.

Години след интервюто и смъртта на майката на Уилям и Хари става ясно, че журналистът, с когото тя разговаря тогава, я е изнудил, за да застане пред камерата. След това тя се променила драстично.

„Параноята я доведе до мисълта, че принц Чарлз има връзка с една от гувернантките на синовете им. Страхът от подслушване я накара да промени и номера на телефона си в двореца Кенсингтън“, споделя пред ITV нейната приятелка Роза Монктън.

Връзката между Чарлз и Камила – да срещнеш точния човек в неподходящо време

Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс се срещат преди близо пет десетилетия, но тогава тяхната връзка е невъзможна. Запознават се на парти на висшето английско общество през 1971 г. Тогава тя му казва без никакъв срам:

„Моята прабаба е била любовница на твоя прапрадядо. Усещам, че нещо ни свързва“.

Според автора на книгата „Херцогинята: Камила Паркър Боулс и любовната афера, която разтърси короната“, още тогава той бил привлечен от нея, като дори след това имали още 1-2 срещи, но постъпването в кралския флот не му позволило да продължи да комуникира с нея. А и до голяма степен изборът на негова съпруга бива повлиян от дългогодишната борба за влияние в кралското семейство.

Докато принцът е във флота, Камила сключва брак с Андрю Паркър-Боулс и така прекъсва всички надежди на Чарлз за връзка. Следва и уреденият му брак с младата и неопитна Даяна.

Извънбрачна връзка, подкрепена от част от кралското семейство

Докато Чарлз живее с Даяна, която не обича, Камила ражда две деца на Андрю Паркър-Боулс, който неведнъж ѝ изневерява. Това я кара тя да направи същото. Тя ходи на тайни срещи с Чарлз, с който си споделя много лични моменти от своя брак.

Според стенограмите на документалния филм за покойната принцеса Даяна, споделен от International Business Times, веднъж тя чула своя свекър да казва на сина си, че ако бракът му не потръгне, той винаги може да се върне при Камила след години. Но той не бил единствения от семейството, който подкрепял неговите забежки. Неговият чичо и наставник – лорд Маунтбатън, дори веднъж му оставил ключовете от дома си в Хемпшир, за да може той да отиде там с любовницата си.

Камила е нещо като личен асистент на Чарлз

През 1980 г. британският таблоид Sunday Mirror твърди, че Даяна прекарва тайно две нощи с Чарлз във влака на кралското семейство, докато то пътува на официални ангажименти. По-късно Джон Барът, бивш прессекретар на покойния лорд Маунтбатън, споделя, че въпросната жена била самата Камила.

Камила ходела на езда, лов и стрелба с Чарлз. Тя била нещо като "момиче за всичко" или негов асистент през почивните дни. Уреждала обедите и срещите му в провинцията, контролирала списъка с гости...

За пред хората двамата били близки семейни приятели, които прекарват повече време заедно.

Имат ли Чарлз и Камила зелена светлина за брака си от кралицата?

След като бракът на принц Чарлз с принцеса Даяна приключва, той не се връща веднага в обятията на Камила. Двамата чакат още дълго, за да бъдат заедно, но през април 2005 г. те най-сетне узаконяват връзката си като се венчават на интимна гражданска церемония. Архиепископът на Кентърбъри им дава благословията си в замъка Уиндзор пред близо 800 присъстващи. Пред тях те се заричат във вечна вярност, което е малко иронично, защото до момента и двамата не са били най-верните по време на първите си бракове.

Тъй като и двамата са разведени, няма църковна служба, а само сватбена церемония, на която не присъстват родителите на Чарлз. По този факт може да съдим, че като кралица, Елизабет Втора не дава зелена светлина за брака на сина си, но и не го спира. Все пак, като майка тя го подкрепя, като заедно с принц Филип се появява на последвалата молитвена церемония в църквата „Сейнт Джордж“.

Камила за малко да не дойде на сватбата

В адаптация от книгата „Херцогинята: Камила Паркър Боулс и любовната афера, която разтърси короната“, публикувана от Vanity Fair, кралски биограф разкрива, че Камила за малко да не дойде на сватбата заради тежкия синузит, който имала в дните преди нея.

„Тя буквално не можеше да стане от леглото“, разказва Лусия Санта Круз, приятелка на Камила. Освен че била отпаднала и се наложило четирима души да ѝ помогнат да се изправи, бъдещата булка си изпуснала нервите. След като нейната сестра Анабел я заплашила, че ще ѝ облече роклята, а и поговорила с най-близките, тя се успокоила и започнала да се приготвя.

Камила беше „най-мразената жена във Великобритания“

Останали верни на „принцесата на народа“, британците не одобряват брака на принц Чарлз с Камила. Така тя се превръща в най-мразената жена на Острова, като мнозина я обвиняват, че тя е виновна за краха на първия му брак.

Години след трагичната смърт на принцеса Даяна, образът на Камила се трансформира, като омразата към нея постепенно намалява. За увеличаване процента на доверие към нея допринася и фактът, че тя решава да не приеме титлата, която първата съпруга на Чарлз носи до развода им.

Чарлз и

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари