IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 вида ботуши на принцеса Даяна, които са актуални и тази година

3 декември 2020 12 30

Каубойските модели никога не излизат от мода

БГНЕС

Принцеса Даяна е една от жените, която прави своеобразна революция в модата в британското кралско семейство. След като се омъжва за принц Чарлз и има нещастен брак, тя използва своите дрехи, за да отправя определени послания към обществото. Слагайки черна вечерна рокля по време на официално събитие, тя разчупва строгия протокол и прекъсва традицията подобно облекло да се носи само по време на траур. Много модни експерти твърдят и до днес, че стилът ѝ ще бъде вечен и днешните жени има какво да научат от нея.

„Тя се превърна в модна икона по същия начин, по който Джаки Кенеди или Одри Хепбърн наложиха известен стил – непреходен, елегантен и все още модерен“. Това коментира Елери Лин, куратор на изложбата „Даяна: Нейната модна история“, която правят в двореца Кенсингтън след смъртта ѝ.

Даяна обича да носи изчистени дънки и бели маратонки, ярки дрехи, когато посещава хосписи, докато при чуждестранни визити залага на тоалети, вдъхновени от цветовете на националното знаме. Като принцеса на народа, тя се ръкува с хората без да носи ръкавици, което е поредното доказателство, че иска да бъде една от тях.

След своя развод с бащата на децата ѝ, Даяна спира да носи марката Versace, като се ориентира към дрехи на Dior, Chanel и Lacroix.

„В продължение на години принцесата от Уелс беше единствената модна мания и предшественик на съвременния блясък, както го познаваме“, пише Сара Мауър в Daily Mail по повод начина на обличане на покойната принцеса.

Днес може да видим едни от най-запомнящите се тоалети на майката на принцовете Уилям и Хари в сериала „Короната“. Там тя дори кара любимите си ролкови кънки из своя дом. Всъщност, след задължителните дрехи в гардероба ѝ, много от които се носят и днес, не може да не обърнем внимание на нейните обувки. 

Принцеса Даяна е имала богата колекция от ботуши. Заради по-мрачното и влажно време, тя е разполагала както с по-официални, така и по-спортни модели, които всяка британка носи по време на разходка в полето или работейки из своята конюшня.

принцеса Даяна

БГНЕС

Ето 4 вида ботуши, носени от нея, които са актуални и през този сезон: 

1. Гумени ботуши

Много жени не обичат гумените ботуши – струват им се неудобни, не пазят от студа и не стават за по-официален повод, но всъщност са изключително удобни за дъждовното или по-снеговито време.

Носейки любимите си пуловери и джинси, Даяна е слагала черни или бежови гумени ботуши. Понякога ги е съчетавала с едноцветни плетени чорапи, които да се показват отгоре и същевременно да ѝ топлят на краката.

Принцеса Даяна е била голям фен на марката Huter.

Години след смъртта ѝ, марки като Prada, Chloé и Bottega Veneta пускат на пазара подобни модели, като тази година те са предпочитани от много звезди. Освен класическите гумени ботуши, има и такива с по-голям ток, приличащи много на кожени.

2. Каубойски ботуши

Тези обувки първоначално са се носели само за езда, но постепенно навлизат сред актуалните модели. Закръглени или със заострена предна част, направени предимно от естествена кожа, те са били предпочитани от принцеса Даяна.

Бившата жена на принц Чарлз обичала да си купува каубойски ботуши в кафяв цвят, които са с по-нисък ток и заоблена горна част. Тях комбинирала най-често с панталони в по-светъл цвят.

В наши дни подобни на ботушите на покойната майка на Уилям и Хари произвежда марката Brother Vellies.

3. Ботуши с висок шафт

Те придават по-голяма женственост на всяка рокля на принцесата, но днес жените ги комбинират и с клинове и по-прилепнали панталони. Те са с по-висок шафт – почти до коляното, който е леко набран или с маншет. Повечето с малко токче или по-високо и тънко.

Класическите кафяви ботуши с висок шафт на Даяна са чудесни за тази зима и осигуряват по-стилна визия.

Марки като Fenty и Paris Texas предлагат вариации на този модел ботуши – с леко заострени връхчета, токчета от змийска кожа или „набръчкан“ ефект на кожата.

4. Лачени ботуши

На не едно официално посещение принцеса Даяна е заснета с черни лачени ботуши. Моделите, които тя носела, са били предимно високи, със стабилен ток. Разбира се, в колекцията си тя притежавала и лачени боти и ботуши в други цветове, като например керемиденочервените, с които се снима за семеен портрет преди раждането на втория си син.

През 2020 г. марки като By Far, Saint Laurent и Vagabont предлагат в колекциите си лачени/латексови ботуши.

Ким Кардашян, Кайли Дженър, Хейли Бийбър и още много модели залагат на черните лачени ботуши за своята визия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )