IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Кейт Мидълтън получава пръстена на принцеса Даяна, а Меган – часовника?

18 ноември 2020 18 00

Всичко се свежда до принц Хари

Снимка: БГНЕС

Преди 10 години Кейт Мидълтън все още свикваше да носи едно от най-емблематичните бижута в историята – годежен пръстен от сапфир и диамант, подарен от дългогодишния ѝ приятел принц Уилям, докато двойката е на почивка в Кения. Събитието се случва на 20 октомври 2010 година. Кралското семейство на Великобритания разбира, че съвсем скоро ще ожени първия син на принцеса Даяна и принц Чарлз.

Пръстенът – носен от самата принцеса Даяна от годежа ѝ през 1981 година до развода през 1996-а – все още се пазеше от обществеността, която не разбра за годежа между Уилям и Кейт чак до 16 ноември. В този ден, в интервю с Том Брадби от ITV, принцът казва, че е дал майчиния пръстен на Кейт, защото това е бил неговият начин да държи духа на Даяна близо до всичко, което прави.

„Очевидно тя няма да е наоколо, за да сподели забавлението и вълнението от живота, така че това е моят начин да бъде до мен“, казва Уилям. 

И така започна традицията синовете на Даяна да подаряват на съпругите си майчините бижута, както и отдаването на чест към принцесата на Уелс от страна на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. Двете херцогини често са се появявали в тоалети, вдъхновени от покойната лейди Ди, въпреки че никога не са я познавали лично.

„И Уилям, и Хари са решени духът на майка им да присъства често, особено по време на важни събития“, казва Виктория Арбитър за InStyle. Според нея, това е техният начин да я почетат и да я чувстват близо до себе си. „Би било недопустимо, ако тези красиви бижута просто седят в сейф завинаги“.

Въпреки че кралското семейство на Великобритания се следи изкъсо, дори най-запалените кралски наблюдатели може да не знаят, че сапфиреният годежен пръстен е можело да бъде запазен за Меган Маркъл. Всъщност, принц Хари е този, който решава бижуто да се озове на ръката на Кейт Мидълтън.

Наскоро най-малкият син на Даяна – Хари, и съпругата му Меган, направиха първия си официален портрет, след като се оттеглиха като старши членове на кралското семейство. На лявата китка на Маркъл се вижда един от двата часовника Cartier Tank на принцесата на Уелс. Моделът е Tank Française, който Даяна носеше редовно през 90-те години. Наблюдателните фенове може и да са забелязали, че бижуто беше на ръката на Меган отново през август и през септември.

Според Vanity Fair, около четири месеца след смъртта на Даяна, на 31 август 1997 година, нейният иконом Пол Бърел въвежда Уилям и Хари в апартамента на принцесата, намиращ се в двореца Кенсингтън. Тогава по-малкият брат взима годежния пръстен от сапфир, а Уилям избира часовника. Самият принц е носил бижуто в ранните си години, тъй като е било много ценно за него.

Когато обаче Уилям е готов да предложи брак на Кейт, Хари изобщо не е мислел за сватба. Тогава херцогът на Кеймбридж пита брат си дали иска да си сменят бижутата и Хари се съгласява. Според Роберта Фиорито, пръстенът е бил изключително ценен за по-малкия син на Даяна, но отказът от него показва колко силна е била връзката между двамата братя.

Сапфиреният пръстен и часовникът със сигурност не са единствените неща, с които херцогините на Кеймбридж и Съсекс почитат принцесата на Уелс. Годежният пръстен на Меган е обграден с диаманти от колекцията на Даяна, а на сватбата си през 2018 година тя символично избра пръстен с аквамарин, който лейди Ди често носеше след развода си.

Кейт, от своя страна, наскоро привлече вниманието заради реконструкция на чифт сапфирени обеци и огърлица, носени от принцеса Даяна. „Боже мой, Даяна беше всичко за синовете си. Загубата ѝ оказа огромно влияние и на двамата. Тя обичаше момчетата еднакво силно и те я почитат по свой начин. Тя би била изключително горда“, казва Арбитър пред InStyle.

На 1 юли 2021 година принцеса Даяна щеше да навърши 60 години. По случай годишнината Уилям и Хари заявиха, че ще издигнат статуя на майка си в двора на двореца Кенсингтън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари