IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилът на принцеса Даяна вдъхновява млади дизайнери

16 октомври 2020 17 50

Пускат в продажба любимия ѝ пуловер

БГНЕС

Стилът на принцеса Даяна вдъхновява ново поколение дизайнери. Любимите ѝ пуловери суитшърти, носени от нея през 80-те, са основният повод за създаването на първата дамска колекция на RowingBlazers, посветена на покойната майка на принцовете Уилям и Хари. 

Моделите, които ще бъдат пуснати в продажба във Великобритания, Европа и Съединените щати, са създадени в сътрудничество със стилисти, работили с принцесата на Уелс. Това са Джоана Озбърн, Сали Муир и Джайлс Брандет. 

„Даяна беше първият член на кралското семейство който изобщо се интересуваше от мода“, разказват те пред списание People. Те изтъкват, че за разлика от визиите ѝ за официални събития, в ежедневието си тя имала по-спортно и младежко излъчване, което се харесвало на хората. Тя обичала да носи дънки, пуловер и бели маратонки подобно на всеки средностатистически британец. 

Сега, години след смъртта ѝ, брандът, базиран в Ню Йорк, прави почти същия червен пуловер с черни и бели овце, с който сме я виждали на снимки от поло състезания. 

Даяна обичала да слага блузка с бяла якичка под пуловера. Понякога връзвала и черна лентичка на панделка под нея. 

„За нас е удоволствие да видим ново поколение, което се наслаждава на нещо, което направихме преди много години, и да го адаптира към новата мода, казва Сали Муир, която създава оригиналният пуловер през 80-те. 

Интересен е фактът, че принцеса Даяна никога не е посещавала магазина „Warm and Wonderful“, където тогава се предлагал въпросният артикул с една черна овца измежду белите. Но дизайнерите Муир и Озбърн смятат, че бившата съпруга на принц Чарлз се сдобила с него, защото го получила като подарък от някой близък. През далечната 1983 г. той бил техният най-продаван артикул. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари