IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Беатрис – любимката на Елизабет Втора

21 юли 2020 18 00

Омъжи се на тайна церемония преди броени дни

БГНЕС

Тя е чистокръвна принцеса. Още от малка я възпитават в кралските традиции и я научават да живее по строгия протокол на нейното семейство. Тя е внучка на британската кралица и нейна наследничка за трона. Смята се, че е любимка на знаменитата Елизабет Втора, която ѝ даде от сърце сватбената си тиара, за да я носи в най-важния ден от живота си. Тя е Беатрис Елизабет Мери, която отскоро вече носи фамилията Моци. 

Коя е принцеса Беатрис? 

Тя е най-голямата дъщеря на принц Андрю (херцог на Йорк и син на кралица Елизабет Втора и принц Филип) и Сара Фъргюсън, херцогиня на Йорк. Родена е на 8 август 1988 г., като нейното пълно име е Беатрис Елизабет Мери. То не е избрано случайно, защото тя е кръстена на най-малката дъщеря на кралица Виктория. 

Принцеса Беатрис има по-малка сестра – Юджийн. През 1996 г. родителите им се развеждат, но те остават да живеят с баща си, който и до днес поддържа приятелски отношения с бившата си съпруга. През годините името на принц Андрю често влиза в медиите. Замесват го с известни модели и актриси, дори той има кратка връзка с холивудската звезда Деми Мур.

Чистокръвна принцеса

Като дете принцесата е пета поред за наследяване на трона от своята баба - кралица Елизабет Втора. В момента заема девето място, тъй като братовчедите ѝ – принцовете Уилям и Хари, се сдобиват с потомство. 

Беатрис е много близка със своята сестра Юджийн. За разлика от нея, тя е по-сдържана и не обича да говори пред медиите за личния си живот. 

„Ние си пасваме фантастично добре, може би защото правим и мислим различни неща… Както всички сестри, имаме глупави спорове за маловажни неща, но се обичаме до смърт“, коментира по-малката.

принцеса Беатрис

БГНЕС

Началното си образование принцесата получава в училището „Upton House“ в Уиндзор. По-късно се премества в Сейнт Джордж“, Аскот, което е недалеч от кралската резиденция. Въпреки че има дислексия, която ѝ откриват на 7-годишна възраст, тя завършва с отличен успех, макар и да губи една година заради терапията, която ѝ назначават. След което записва да учи „История на изкуствата“ в колежа „Goldsmiths“ в Лондон. 

Тя не иска да ѝ казват принцеса. Говорейки за това, тя посочва: 

„Не искам нищо такова. Аз съм просто Беатрис... Може би преди да ме срещнат, хората са малко уплашени, но после разбират, че съм просто аз“. 

Кралска особа, която работи

Принцесата работи няколко години като бизнес посредник между стартиращи фирми и потенциални инвеститори. Тази дейност тя осъществява за американската софтуерна компания „Afiniti“. Според източник на „Daily Beast“, през последните години тя по-скоро е рекламно лице на компанията.

Независимостта на принцеса или отделянето ѝ от кралския двор, става, когато тя бива приета за студентка през 2008 г. Тогава Беатрис решава да се премести в собствен апартамент в двореца „Сейнт Джеймс“. 

принцеса Беатрис

БГНЕС

Вървейки по стъпките на своята майка, внучката на Елизабет Втора също се занимава с благотворителност. В свои интервюта тя неведнъж споделя, че иска да надгради започнатото от херцогинята на Йорк. Тя периодично подкрепя различни социални кампании и организации, които са насочени към подобряване условията на живот на младите хора и насърчаване на тяхното образование. 

Като малка принцесата прекарва с часове в специален център, за да може да чете и пише по-добре, тъй като има дислексия. Когато пораства говори публично за този проблем, за да помогне на повече хора, които го имат. 

Кои са мъжете в живота на принцеса Беатрис? 

През 2006 г. Беатрис влиза под прицела на папараците, след като започва да излиза с Паоло Луизо. 24-годишният американец бива признат за виновен за нападението над свой състудент и смъртта му. След този случай връзката им приключва. После принцесата среща Дейвид Кларк, като ги запознава братовчед ѝ – принц Уилям. Връзката им трае близо 10 години, но приключва през 2016 г. Година по-късно той се сгодява и се жени за своята приятелка Лин Андерсън. 

принцеса беатрис

БГНЕС

През септември 2018 г. внучката на британската кралица среща Едоардо Моци. Тогава той е с годеницата си Дара Хуанг, от която има едно дете (Кристофър, роден през 2018 г.), но след това се разделя с нея. 

Първата публична изява на принцеса Беатрис и италианския ѝ приятел е през март 2019 г. Кралското семейство го одобрява като бъдещ жених за нея, макар и да има извънбрачно дете. Той е с благородно потеклобаща му е граф, а майка му е от близкия кръг на Дейвид Камерън. Роден на 19 ноември 1983 г., той също е дете на разведени родители, като баща му почива през 2011 г. 

Годежът – със специално изработен пръстен за Беатрис

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от UZERAI (@uzerai) на

Принцеса Беатрис и Едуардо Мапели Моци излизат с официално съобщение за годежа им през септември 2019 г., придружено с няколко техни снимки. 

„И двамата сме много щастливи да започнем тази нова част от съвместния си живот и нямаме търпение да се венчаем. Споделяме много общи интереси и ценности и прекарахме вече дълго време в любов и щастие“, казва внучката на кралицата, която започва да крои планове за сватба през 2020 г. 

На кадрите на двамата влюбени, заснети в Италия, бъдещата булка носи рокля с флорални мотиви на Zimmerman, а на ръката й ясно се вижда масивен диамантен пръстен. Той е изработен от дизайнера Шаун Леан, който разкри по-късно пред Vogue, че в него се преплитат стиловете артдеко и викториански. 

Сватба в условия на пандемия 

След годежа миналото лято, кралското семейство започва приготовленията за сватбата, която трябва да бъде почти толкова грандиозна, колкото и тази на принц Хари и Меган Маркъл. Все пак се омъжва една от любимите внучки на кралицата. Плановете на всички се провалят в края на зимата – заради появата на коронавируса и неговото бързо разпространение. Така всичко, предвидено за май, бива отложено, като семейството няма яснота за нова дата. 

Преди броени дни от пресцентъра на Бъкингамския дворец обявиха, че принцесата и Едуардо Моци са решили да не чакат повече и са сключили брак. Церемонията им в двора на двореца Уиндзор, е била частна, като на нея са присъствали около 20 човека. 

От кадрите, разпространени от семейството в социалните мрежи, се вижда, че принцесата е осъществила желанието на баба си и се е омъжила с нейната сватбена тиара. Освен това роклята ѝ е винтидж, сходен модел на тази на Елизабет Втора, с която отива на премиерата на филма „Лорънс Арабски“ преди цели 58 години. Тя е от тафта, органза, сатен, с пришити диаманти. 

Принцеса Беатрис, която като малка обожава да се облича в розови дрехи и се слави с избора си на нестандартни шапки, трогва до сълзи кралицата, която доволно позира до нея в сватбения ѝ ден. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари