IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Петровна Галицина – принцесата, която си отиде твърде рано

17 юли 2020 18 00

Тя бе наследничка на последния владетел на Австро-Унгария

Pixabay

Тя е наследничка на една от най-големите фамилии в руската аристокрация. Като правнучка на последния владетел на Австро-Унгария, тя носи титлата принцеса, но животът ѝ е скромен, далеч от кралския лукс. Държейки да живее съвсем обикновено, тя среща любовта, при това в човек, който няма знатно потекло и е от друга култура и религия. Подкрепяйки я, родителите ѝ не ѝ пречат да се омъжи и да следва мечтите си, но за съжаление я загубват твърде рано. През май тя почива, при това само дни преди да навърши 32 години, оставяйки съпруг и малкия си син. 

Коя е Мария Петровна Галицина? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Page Six (@pagesix) на

Тя е родена на 11 май 1988 г. в Люксембург. Дъщеря е на Пьотр Галицин и принцеса Мария-Анна Галицина. Нейният прадядо е Карл I, (Карл Франц Йосиф), което я прави потомък на Хабсбургите – известна аристократична династия, управляваща редица европейски страни. 

Бащата на Мария е руски аристократ, а майка ѝ е дъщеря на известен ерцхерцог на Австрия. Има още пет братя и сестри – принцесите Ксения, Татяна и Александра, както и принцовете Димитрий и Йоан. Когато е на 5 години, семейството ѝ се завръща в Русия, като я записват да учи в немско училище в Москва. 

След като завършва 12 клас, принцесата започва да се интересува от интериорен дизайн и се премества да живее в Брюксел, където записва същата специалност. После работи в Чикаго и Хюстън.

Без титла в името на любовта 

„Животът ми е почти нормален, с изключение на поканите за кралски сватби. Понякога в пощата си намирам писмо, на което пише принцеса“. Това казва тя в едно от малкото интервюта, които дава като кралска особа. По думите ѝ, тя не обича светлината на прожекторите и постоянното преследване от страна на медиите. Предпочита да ходи по улицата, без да я разпознават и спират за снимки. 

Заедно със сестра си Татяна, Мария Петровна живее в Хюстън, САЩ, където повечето американци нямат и представа, че двете са принцеси. Така тя води съвсем обикновен живот и никога не парадира със своята титла. Именно там се запознава със съпруга си, който е индиец. 

Мъжът, грабнал сърцето на принцесата – Риши Роуп Сингх, е готвач по професия и няма знатно потекло. Двамата сключват брак на 24 септември 2017 г. в Хюстън, Тексас, като няколко месеца по-късно вдигат сватба. Церемонията е в православна църква, заради което мъжът трябва да смени религията си. Принцесата от своя страна пък се отказва от своята титла. 

„Беше много странно, когато преминах от „принцеса“ към просто „госпожа“. Просто цял живот бях принцеса“, казва тя след сватбата. 

Трагичен завършек на един живот

Мария Петровна Галицина почива внезапно в Хюстън, на 31 години, само няколко дни преди рождения си ден. Като причина за смъртта ѝ лекарите посочват сърдечна аневризма. На 8 май тя бива погребана от своето семейство. 

Правнучката на последния император на Австро-Унгария, оставя 2-годишен син, чието попечителство поема неговият баща, който продължава да работи като готвач в хотел. 

Според хрониките, принцесата има трагична съдба като своята баба Ксения Сергеевна и нейния чичо – ерцхерцог Йоханес Карл, които също загиват внезапно – в автомобилни катастрофи. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари