IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сър Дейвид и принцеса Сара – наследниците на графиня Сноудън

23 юни 2020 18 00

Вижте с какво се занимават те сега

Снимка: Getty Images

Сериалът „The Crown“ разкри пикантни подробности от живота на представителите на британското кралско семейство. Освен върху живота на Елизабет Втора, в него фокусът е върху връзката ѝ с нейната сестра. Принцеса Маргарет или бунтарката на семейството ѝ създава доста главоболия през годините. Вечно закъсняваща, обичаща алкохола и цигарите, шумните партита, сменяща често мъжете, тя се отличава значително от кралицата. Графиня Сноудън, както мнозина я наричат, е първата особа от знатното семейство, която се омъжва за човек, който няма благородническо потекло. 

„Короната има късмет, че аз съм се родила първа, а не ти, иначе щеше да бъде истински крах за монархията!“, казва веднъж бабата на принцовете Хари и Уилям, говорейки на непокорната си сестра. 

След скандалната ѝ връзка с доста по-възрастния от нея Питър Таунсед, принцесата се жени за фотографа Антъни Армстронг. В един от сезоните на тв продукцията се разказва именно за началото на техния брак и нейната първа бременност. Тя го дарява със син – Дейвид, а няколко години по-късно и с дъщеря – Сара, които също се появяват в действието по-късно. 

След като ви разказахме за бурния живот на принцеса Маргарет, е време да ви запознаем с нейните наследници: 

Дейвид Армстронг-Джоунс, втори граф на Сноудън

Първото дете и единствен син на графиня Сноудън, се ражда на 3 ноември 1961 г. Първоначално получава титлата виконт Линли. След като баща му почива, той става втори граф на Сноудън. 

В момента Дейвид Линли, както е по-известен сред британците, е на 18-то място по ред на наследяване на кралския трон. Той е бивш председател на аукционната къща Christie's UK, като от години се занимава с дизайн  на мебели. При това много известни личности от Острова, са негови клиенти. Например Елтън Джон и модният дизайнер Валентино. 

Говорейки пред медиите за своя баща, Дейвид неведнъж споделя, че е наследил любовта към изкуството от Антъни Армстронг. Той обаче е доста по-скромен от него. Говорейки пред „Vanity Fair“, той изтъква, че не иска да бъде наричан дизайнер.

„Наследих любовта си към дизайна от баща ми, граф Сноудън, който винаги беше очарован от натискането на границите на даден обект... Правех много зле някои неща като дете, но той беше отличен учител“, разказва синът на принцеса Маргарет. 

Виждайки как е представен образът на майка му в популярния сериал, той коментира пред медиите, че не приема определението „парти дива“. 

„Майка ми често се представя като социална пеперуда, която се интересува само от партита и забавления с приятели. Тя беше много повече от това. Посвети живота си в служба на кралицата. Отдаде се на изкуството. Сериалът и книгите за нея представят един измислен образ, а не факт“, обяснява той. 

След като се развежда с бащата на Дейвид, сестрата на елизабет Втора започва тайна връзка със своя градинар. Роди Льовелин обаче бързо ѝ разбива сърцето. Линли не прикрива този факт, но изтъква, че майка му е била много отдадена и е помагала на кралското семейство за най-различни инициативи. Освен това я смята за всеотдаен родител, нещо, което не личи от британската продукция. 

Дейвид е женен за Серина Армстронг Джоунс, която става графиня на Сноудънпрез 1993 г. Бракосъчетанието им е в църквата „Свети Маргарет“ в Уестминстър. Двамата имат две деца – лейди Маргарита Армстронг-Джоунс(17 г.) и Чарлз Армстронг-Джоунс (20 г.), който носи титлата виконт Линли.

Синът на покойната принцеса маргарет обяви в средата на февруари 2020 г., че се развежда. „Графът и графинята на Сноудън се споразумяха по приятелски начин, че приключват брака си“, обяви техният говорител. Двамата живеели разделени от дълго време и подаването на документи за развод било само въпрос на време. Разбира се, това не се харесва на неговата леля – кралица Елизабет, но тъй като той никога не е изпълнявал официални ангажименти към нея, има право на това решение. 

Лейди Сара Чато

Второто дете на принцеса Маргарет – Лейди Сара Франсис, е родена на 1 май 1964 г. Тя също е от брака ѝ с известния фотограф, който е нейната най-голяма любов. Когато е бебе, заема седмо място по наследяване на трона, а сега – 21-во.

Лейди Сара Чато израства в двореца Кенсингтън заедно с брат си и също има големи заложби като него. През годините се утвърждава като художник, а в момента е вицепрезидент на Кралския балет. 

Много таблоиди сравняват принцеса Шарлот (дъщерята на Уилям и Кейт), с лейди Сара като малка. 

Сара се омъжва за Даниел Чато през 1994 г. Двамата имат две деца – Самюел (23) и Артър (21 г.). Смята се, че тя е много близка със своята леля и често ѝ помага за организирането на различни семейни събирания. 

За съжаление, малко след раждането на Сара, бракът на принцеса Маргарет с Антъни Армстронг започва да се клати. 

Графиня Сноудън почива на 9 февруари 2002 г. Смята се, че белодробната операция и пневмонията, които претърпява, влошават здравословното ѝ състояние. Днес децата ѝ водят по-скромен от нейния живот, като се стараят да не попадат в светлините на прожекторите. Те имат солидно наследство и място в обществото благодарение на това, че майка им се разделя с Питър Таусент и не се отказва от благородническото си потекло. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари