IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е Летисия Ортис – от журналист до кралица

12 юни 2020 18 00

Една история за съвременната Пепеляшка

Снимка: БГНЕС

Всички сме гледали онези детски филмчета, в които едно обикновено момиче се превръща в принцеса. Среща своя любим съвсем случайно, той пък се оказва, че е от кралско семейство, любовта им пламва веднага и приказката завършва с щастлив край. Колко от нас са си мечтали да имат такъв живот? Ако сме честни със себе си, всеки е искал такава история. 

И докато повечето само си мечтаем за такава съдба, една жена живее своята приказка и до днес. Летисия Ортис Рокасолано се ражда в съвсем обикновено семейство на 15 септември 1972 година в испанския град Овиедо. Майка ѝ е медицинска сестра, а баща ѝ – журналист. Летисия е най-голямото дете в семейството и има още две сестри – Телма и Ерика. За съжаление, Ерика умира на 31 години през февруари 2007 година. Смята се, че причината за смъртта е свръхдоза.  

На живо от мястото на събитието

Първоначално Летисия учи в родния си град, но не след дълго семейството ѝ се мести в Мадрид, където тя се записва в гимназията „Рамиро де Маесто“. Избира да тръгне по стъпките на баща си и да запише журналистика в Мадридския университет, а след това придобива и магистърска степен по „Аудио-визуална журналистика“. 

Започва да работи за различни местни вестници, включително „ABC“, както и за агенция „EFE“. След като завършва, Летисия заминава за Гуадалахара, където отново работи като журналист за вестник „Siglo XXI“. Връща се в Испания и започва работа в канал „Bloomberg“, след което се прехвърля в телевизия „CNN+“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E U R O Y A L S E U (@euroyalseu) on

През 2000 година тя започва работа в испанската телевизия „TVE“ и е изпратена като кореспондент във Вашингтон специално за изборите в САЩ. Година по-късно тя предава на живо от Кота нула в Ню Йорк по време на атентатите на 11 септември 2001 година. Професията ѝ я отвежда и до Ирак, където през 2003 година излъчва репортажи от разрасналата се война там. 

Неуспешен брак

Първият опит на Летисия за семейство е през 1998 година, когато се омъжва за Алонсо Гереро Перес. Двамата се развеждат само година по-късно, а според различни таблоиди, причината за раздялата е изневяра от страна на Перес. Той не признава публично за грешката си, но издава книга, за която се смята, че разказва историята на брака му.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Style (@royalsprincess4ever) on

Романът се казва „The Love of Penny Robinson“, а един от главните герои се казва Алонс Гереро, който е раздвоен от любовта си към две жени. Според „Royal Central“, образът на една от героините е заимстван от кралица Летисия. В официалния сайт на книгата пише, че тя разказва безпрецедентна истинска история.

Съвременната Пепеляшка

Летисия Ортис Рокасолано първоначално се запознава с принца на Испания през 2002 година по време на вечерно парти. Тогава тя все още работи като журналист и водещ на новините, а името ѝ е доста познато на публиката. От своя страна, принц Фелипе е бил ерген, чиито родители усилено му търсели съпруга. 

Изборът им обаче не съвпадал с вкуса на принца и неговото сърце останало свободно. Докато не среща Летисия отново, когато тя прави репортаж за нефтен разлив. Говори се, че принц Фелипе, който по това време бил на 34 години, се влюбва в журналистката от пръв поглед. И, ако всяко друго момиче веднага ще се съгласи на среща с бъдещ крал, то Летисия дълго време се е дърпала.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Letizia of Spain ?? (@queenletizia) on

В началото той я поканил цели четири пъти на среща, но тя упорито отказвала. Когато все пак прекланя глава, двамата прекарват една незабравима вечер, след което започват тайна връзка. Освен това, двойката е трябвало да премине и през трудни времена, убеждавайки родителите на Фелипе, че бракът им ще бъде добра идея.

Крал Хуан и кралица София изобщо не искали Летисия за снаха. Защо? Защото тя вече има един брак зад гърба си. Фелипе обаче не се е интересувал от този факт и заявил на родителите си, че няма да се откаже от избора си. И така, през 2004 година Летисия и Фелипе се женят, а сватбата им покрива всички кралски стандарти. 

Принцесата се отказва от журналистиката, за да се фокусира върху семейството си. На 31 октомври 2005 година се ражда първата дъщеря на двойката – принцеса Леонор, а през 2007-а на бял свят се появява и второто момиче – принцеса София. Трите дами доста често придружават принц Фелипе на неговите официални визити. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonor and Sofia of Spain (@theborbonsisters) on

Когато през 2014 година крал Хуан Карлос I реши да абдикира, Фелипе сяда на трона. Така принцеса Летисия се превръща в кралица. Монарсите на Испания са изключително популярни в страната си и са уважавани заради своя стил и запазването на семейните ценности. Двамата са заети през цялата година, посещавайки множество важни събития, но в същото време отделят нужното внимание и на дъщерите си. 

Модна икона

Когато става въпрос за мода в Испания, много хора веднага се сещат за кралица Летисия. Често сравняват гардероба ѝ с този на Кейт Мидълтън, въпреки че двете имат съвсем различен поглед към тоалетите. Съпругата на крал Фелипе е голям фен на испанските марки и често залага на тях, когато трябва да присъства на официални събития. 

В гардероба ѝ може да намерите още тоалети на „“Carolina Herrera“, „Hugo Boss“, „Felipe Varela“ и много други. Явно усетът ѝ за стил идва от дългите часове прекарани пред камерата, когато все още е била журналист. Някой дори твърдят, че кралица Летисия е най-добре облечената кралска особа в света.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Letizia Style (@queenletiziastyle) on

Това, което впечатлява модните критици, е че тя не следва определени тенденции, а залага на своя личен вкус. Кожени панталони, изчистени рокли или пък ярки цветове? Всичко това е носено от кралицата без капчица притеснение. Тя се е превърнала в професионалист в създаването на перфектни тоалети и всеки път успява да вдъхнови останалите с визията си.

Историята на кралица Летисия се е превърнала в приказка от реалността, която доказва, че понякога мечтите се сбъдват. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари