IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странната, но сладка одисея на принцеса Татяна от Гърция

18 юни 2020 18 00

Тя се омъжва за принц Николаос през 2010 година

Снимка: БГНЕС

През 2013 година, след почти половин век в изгнание в Лондон, Константин II, сваленият крал на Гърция, тихо се премества обратно в Атина, за да живее като обикновен човек. По това време бившето му кралство е на ръба на икономическа катастрофа. Въпреки неприятния момент, принц Николаос, синът на Константин II, обожава това, че се е върнал в родината си. 

Той е отгледан във Великобритания, но никога не е криел корените си и винаги се е гордял с тях. Като малък Николаос си мечтае да се върне обратно в Гърция, но тази възможност му се предоставя чак след 44 години. Щастието от завръщането в родината принцът споделя със съпругата си Татяна. И докато той се наслаждава на всяка секунда у дома, тя все още свиква с обстановката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatiana Blatnik (@tatianablatnik) on

Модна европейска аристократка, родена във Венецуела, Татяна не говори гръцки и пристига в страна, която тепърва ще се справя със строги икономически ограничения и масова безработица.

„Спомням си, че когато влязохме, имах чувството, че всеки се опитва да напусне Гърция“. казва тя пред „Vogue“. Татяна добавя, че хората са си мислели, че нямат бъдеще в страната. Някои все още са на това мнение.

Татяна Блатник се ражда на 28 август 1980 година в Каракас, Венецуела. Когато е на 3 години семейството ѝ се мести в Швейцария, където майка ѝ отглежда нея и брат ѝ. Баща им – Ладислав Блатник, умира когато Татяна е само на шест години. Бъдещата принцеса се среща с кралското потекло още преди да се запознае с принц Николаос.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatiana Blatnik (@tatianablatnik) on

Майка ѝ е Мари Бланш Бриляйн, дъщеря на графиня Елинка фон Айзиндел. Въпреки знатното си потекло, Татяна е отгледана като обикновено момиче, което получава по-голямата част от образованието си в Швейцария. Записва се в колежа „Джорджтаун“ през 2003 година и получава диплома по социология. 

Преди да се омъжи за принц Николаос тя работи като пиар за модната дизайнерка Даян фон Фюрстенберг. Освен това се е занимавала и с организирането на различни събития. През юли 2010 година напуска професионалните си ангажименти, за да се съсредоточи върху организирането на сватбата си. Жени се за принц Николаос на 25 август 2010 година. 

Въпреки че първоначално не харесва Гърция, принцеса Татяна бързо свиква с обстановката и вече е влюбена в пейзажите и местните ястия. В момента тя и принц Николаос живеят в Атина, където се опитват да водят съвсем нормален живот. „Имам обикновен живот като всички останали. Гледам да съм активна, да спортувам“, казва принцесата пред „Hello“. 

Тя допълва, че разликата ѝ с живота на другите жени е, че тя трябва понякога да слага официална рокля и тиара, но нищо повече. С времето е осъзнала, че не е важно да се държиш като принцеса, а да покажеш на хората истинската си същност. В момента принцеса Татяна се занимава с различни неправителствени организации, инициативи на Червения кръст и събира средства за борба с рака и парализата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatiana Blatnik (@tatianablatnik) on

Като всяка кралска особа, Татяна трябва да се грижи за фигурата си и да внимава какво яде. Това обаче не е тежка задача за нея, тъй като още от малка е запозната със здравословния начин на живот. „Когато бях малка на масата винаги имаше пресен сок от моркови и мюсли, както и яйца, взети от фермата, в която живеехме“, казва тя пред „Marie Claire“.

Принцесата има и една издадена книга – „A Taste of Greece“, в която са събрани най-любимите ѝ рецепти от Гърция. Работи по нея дълго време, но споделя, че това е един красив проект, който винаги ще остане в сърцето ѝ. „Винаги съм мечтала да напиша кулинарна книга, защото обожавам готвенето“, споделя Татяна. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatiana Blatnik (@tatianablatnik) on

Допълва, че обича да хапва ястия, които са подходящи за сезона. През зимата, например, любимата ѝ храна е пилешка супа, а през лятото предпочита да похапва диня и гръцка салата. „Това, което обичам в местните ястия, е че са прости, но много качествени“. Принцесата споделя, че бъдещите ѝ проекти ще включват още по-голямо промотиране на гръцката кухня и на Гърция като цяло. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари