IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям пренебрегна семейните проблеми, говори за глобалните

7 април 2021 11 00

Херцогът призова за обединение

Снимка: БГНЕС

Въпреки скандалите в кралското семейство по повод Мегзит, принц Уилям се опитва да остане равнодушен. По желание на кралица Елизабет Втора той не отвръща на обвиненията на брат си Хари и съпругата му Меган. Единственото, което коментира е, че близките му не са расисти.

Сега 38-годишният принц Уилям реши да обърне специално внимание на изменението на климата. Новото му видеопослание по тази тема беше показано на тържествената вечер на Международното общество за опазване на природата.

„Наистина вярвам, че хората имат изключителна способност да си поставят цели и да се стремят да ги постигнат. Разработването на ваксина срещу коронавируса в рекордни срокове е доказателство за това“, каза той.

Според херцога на Кеймбридж, ако световната общност през следващите 10 години не предприеме никакви мерки за борба с глобалното затопляне, тогава ни очакват необратими процеси. „Тази вреда няма да бъде усетена еднакво от всички. Най-уязвими ще бъдат тези с най-малко ресурси, тоест тези, които са направили най-малкото, за да причинят климатични промени. Те ще бъдат подложени на най-голям натиск“, каза съпругът на Кейт Мидълтън.

За да се справи с това предизвикателство, принц Уилям призова всички общности на планетата да се обединят и да започнат да правят нещо полезно днес.
„Надявам се, че където и да сте по света, независимо от вашия произход, убеждения или политически възгледи, можете да се присъедините към тази обща кауза с бъдеща перспектива. Възможни са положителни промени. Уверен съм, че заедно можем да започнем да лекуваме нашата планета, да защитаваме природата и да подобряваме живота на милиарди хора“, заключи той.

Не толкова отдавна херцогът учреди собствена награда за принос към спасението на планетата. Тези, които постигат най-високи резултати, получават финансови бонуси от член на кралското семейство. Наградният фонд е 65 милиона долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари