IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън и принц Уилям почетоха паметта на принц Филип

13 април 2021 09 00

Херцогът на Кеймбридж отмени важно събитие поради смъртта на дядо си

Снимка: БГНЕС

Черно-бял портрет на принц Филип, който почина на 9 април сутринта в замъка Уиндзор, се появи на уебсайта на благотворителната организация The Royal Foundation. Така че паметта на съпруга на Нейно Величество беше почетена от 39-годишната Кейт Мидълтън и 38-годишния принц Уилям, които са покровители на тази фондация.

В описанието на снимката те са дублирали официалното изявление от Бъкингамския дворец за смъртта на принц Филип. „С дълбока скръб Нейно Величество кралицата съобщава за смъртта на любимия си съпруг, принц Филип, херцог на Единбург. Негово Кралско Височество почина спокойно тази сутрин в замъка Уиндзор. Кралското семейство, заедно с хората по целия свят, скърби за загубата“, се казва в текста.
След смъртта на херцога на Единбург, Великобритания обяви осемдневен траур. Поради това принц Уилям трябваше да отмени участието си в БАФТА, чийто президент е.

Погребението на принц Филип ще се проведе в събота в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор. Цялото кралско семейство ще се събере на погребението. Дори принц Хари, който сега живее с Меган Маркъл в САЩ, вече е в Лондон. Стана ясно, че Меган ще остане в Щатите, тъй като е бременна и лекарят я е посъветвал, че не е добре да пътува.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари