IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири дни след смъртта на принц Филип: Кралицата отново на работа

14 април 2021 18 00

Очакваше се Елизабет II да остане в траур до погребението

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II се завърна към професионалните си задачи четири дни, след като съпругът ѝ принц Филип почина.

На 13 април монархът организира церемония за пенсионирането на бившия управител на кралския дворец граф Уилям Пийл. Той е най-възрастният член на екипа на семейството и именно затова Елизабет II е искала да го изпрати по специален начин. По време на церемонията кралицата лично е взела отличителните му знаци и палката.

„Сред публиката на граф Пийл присъстваше и кралицата, която получи палката и отличителните му знаци, както и значката на канцлер на Кралския викториански орден. След това той се отказа от назначението си като управител на кралския двор“, пише в официално съобщение. Графът вече е уредил всички детайли около погребението на принц Филип, като мястото му ще бъде заето от Андрю Паркър, който е бивш директор на военизираната разузнавателна агенция за сигурност MI5.

принц Филип,

Снимка: БГНЕС

В петък, 9 април, беше съобщено, че принц Филип е починал на 99 години. Последните месеци не бяха особено добри за херцога, тъй като той беше приет в болница и претърпя сърдечна операция. Въпреки че кралица Елизабет II се върна на работа, очаква се целият персонал в Бъкингамския дворец да остане в траур за 8 дни.

Цялото кралско семейство изрази публично своята болка от смъртта на Филип. „Както може да си представите, баща ми ужасно много липсва на мен и всички останали. Моят любим татко беше много специален човек, който би бил изумен от обществената реакция и милите думи, които светът казва за него“, беше изявлението на принц Чарлз.

Хари и

Снимка: Getty

„Дядо ми беше мъж на честта и имаше невероятно чувство за хумор. Той беше неповторим, с уникален ум и веднага привличаше вниманието към себе си с чара и бързата си мисъл“, казва принц Хари. Той започна своя 8-дневен траур в Америка, като преди няколко дни кацна в Лондон, но без съпругата си Меган Маркъл.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

йокин ( преди 2 години )
Правилно,сяко чудо за три дни,най-голямото-ДЕВЕТ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 2 години )