IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голди Хоун: Депресията ме повали, когато бях в пика на кариерата си

19 май 2021 10 40

Актрисата се бори с демоните си в началото на 20-те си години

Снимка: Getty

Голди Хоун е една от емблематичните актриси на т. нар. „Златна ера“ на Холивуд. Започва кариерата си през 1967 година и веднага се превръща в любимка на целия свят. Добива огромна слава в комедийната програма Rowan & Martin's Laugh-In, след което се сдобива с наградите „Оскар“ и „Златен глобус“ за играта си в Cactus Flower.

Освен това Хоун е позната и като майката на Кейт Хъдсън и Оливър Хъдсън и дългогодишна партньорка на Кърт Ръсел. Двамата са заедно от 1983 година, но и до днес нямат сключен брак. От връзката им се ражда едно дете – син Уайът. През 2003 година актрисата създава собствена благотворителна организация, която цели да образова деца от бедни общности.

Въпреки че е една от най-известните актриси на миналия век, славата не се отразява добре на Голди. В предаването Good Morning Britain тя признава, че в началото на 20-те си години се е борила с депресията. Звездата споделя, че всичко е започнало, когато е била на 21 години и е започнала да се сдобива с огромна слава. „Беше ужасно, ужасно нещо – не исках подобен живот. Имаше моменти, в които дори не исках да излизам навън. Започнах да работя над този проблем. Отидох на лекар и на психолог“, обяснява Хоун.

Актрисата се мести в Калифорния през 1966 година, за да се занимава с танци, но вместо това се озовава в Холивуд. „Не исках да бъда голяма работа. Исках просто да си отида у дома... Никога не съм се смятала за нещо велико, бях реалист. Проблемът беше, че исках да стана танцьорка, а нещата изведнъж се промениха“, допълва тя.

Участието на Голди в предаването Good Morning Britain беше свързано със Седмицата на психичното здраве. По време на интервюто си тя говори за това колко е важно да се осигурят животоопределящи ресурси за децата по време на пандемията от коронавирус. През 2003 година актрисата създаде проекта MindUP, който се фокусира върху подобряването на детското психично здраве. Хоун сподели и своя съвет към всеки, който се бори с някакво психично разстройство.

„Всеки един от нас може да има различна причина, поради която се чувства зле, депресиран или наранен. Ако наистина сте нещастни, опитайте се да отидете при лекар. Не се срамувайте. Проблемите с психичното здраве са сериозна тема. Никога не трябва да ни е срам да признаем, че се чувстваме зле“, категорична е Голди.

В Седмицата на психичното здраве експерти дават своите най-ценни съвети. Един от тях е да внимаваме какво се случва не само с нас, но и с близките и приятелите ни. Ако забележим, че някои от обкръжението ни се държи дистанцирано или е тъжен през цялото време, е добре да поговорим с него и да изслушаме проблемите му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари