IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари намекна, че харесва името „Лили“ още преди две години

8 юни 2021 17 40

Ето го и точния случай, в който това става ясно

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл станаха родители за втори път. Щастливата новина обиколи света, а реакциите на кралското семейство не закъсняха. Дъщеричката на херцозите на Съсекс носи името Лилибет „Лили“ Даяна Маунтбатън-Уиндзор.

Херцогът и херцогинята на Съсекс заявиха в изявление, че името Лили е в чест на бабата на Хари, кралица Елизабет, чийто фамилен прякор е Лилибет. Но името е на радара на гордия баща от поне няколко години.

Още когато Меган и Хари очакваха Арчи през 2019 г., те посетиха град Биркенхед и чуха предложения за имена от група деца в местно училище. По време на изявата Хари прояви интерес към името „Лили“ в разговор като тогава Меган вече е бременна. Там Хари се запознава с едно момиченце, което носи името Лили и това видимо му допада като херцогът започва да говори с майката на детето, за да узнае как ѝ е дошла идеята да кръсти дъщеря си така, както и изпадна в подробности как е изписано името – (Lili, Lily, Lilly).

“Лили е родена в петък, 4 юни в 11.40 ч. в доверените грижи на лекарите и персонала в болницата Santa Barbara Cottage в Санта Барбара, Калифорния. И майката, и детето са здрави и добре, и се настаняват у дома“, споделя двойката в изявление в неделя. „Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество кралицата, чийто фамилен псевдоним е Лилибет. Нейното второ име, Даяна, е избрано да почете любимата си покойна баба, принцесата на Уелс.“
Кралица Елизабет и кралското семейство споделиха своята „наслада“ от новините на херцога и херцогинята на Съсекс в изявление в неделя.

„Кралицата, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол, и херцогът и херцогинята на Кеймбридж са информирани и са възхитени от новината за раждането на дъщерята на херцога и херцогинята на Съсекс“, заяви говорител на Бъкингамския дворец...

Между другото и принцеса Шарлот – дъщерята на Кейт и Уилям е кръстена на принц Чарлз. Затова и името Арчи доста изненада кралското семейство, тъй като не даваше никакви идеи за връзка с фамилията.

Хари коментира и спомена за майка си в новата си документална серия на AppleTV +, която той създаде заедно с Опра Уинфри: „Иска ми се да беше срещнала Меган“, каза той. „Иска ми се да беше около Арчи.“ И все пак бащата на вече две деца вярва, че майка му би се гордяла с мъжа, който е днес, и живота, който е създал за семейството си.

„Да, не се съмнявам, че майка ми би била невероятно горда с мен. Живея живота, който тя искаше да живее за себе си, живеейки живота, който тя искаше да можем да живеем“, каза той. „Така че не само знам, че тя е невероятно горда с мен, но и че ми е помогнала да стигна дотук. И никога не съм усещал нейното присъствие повече, както през последната година.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари