IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган роди второ дете: Как реагира кралският двор?

7 юни 2021 16 30

Момиченцето носи имената на кралица Елизабет и принцеса Даяна

Снимка: БГНЕС

В неделя Меган Маркъл и принц Хари обявиха, че са станали родители за втори път. Момиченцето носи името Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор, като по този начин отдава почит на две важни жени в кралското семейство – кралица Елизабет II и принцеса Даяна. Само близки хора на кралицата я наричат Лилибет, като този прякор идва още от баща ѝ.

Въпреки че Хари и Меган вече не са част от кралското семейство и напуснаха Лондон преди повече от година, те все пак получиха публични поздравления от Великобритания. „Кралицата, принцът на Уелс, херцогинята на Корнуел и херцогът и херцогинята на Кеймбридж са информирани и са много щастливи от раждането на дъщерята на херцозите на Съсекс“, се казва в официално съобщение от Бъкингамския дворец.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън направиха отделно съобщение, публикувайки го в официалната си страница в Instagram. „Много сме радостни от щастливата новина за раждането на бебе Лили. Поздравления на Хари, Меган и Арчи“, написаха те под официалния портрет на бременната Меган, която е прегърната от Хари. Снимката беше направена преди интервюто пред Опра Уинфри и с нея се обяви втората бременност на Маркъл.

Принц Чарлз също поздрави сина си отделно. Той използва социалната мрежа Туитър, в която написа, че желае най-доброто на цялото семейство.

В официалното си съобщение, Меган и Хари заявиха, че дъщеря им се е родила в петък и е кръстена в чест на кралицата и принцеса Даяна. „Лили беше родена на 4 май в 11:40 местно време в болница в Санта Барбара. Майката и детето са добре и вече си почиват у дома. Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество кралицата, чийто семеен прякор е Лили. Второто ѝ име, Даяна, е избрано в чест на покойната ѝ баба, принцесата на Уелс“, се казва в съобщението.

Щастливите родители споделиха новината и в сайта на фондацията си Archewell. Те обявиха, че Лили е много повече от това, което са мечтали и са благодарни за любовта и молитвите, които са почувствали от целия свят. „Благодарим ви за подкрепата, която продължавате да показвате в този специален момент от живота ни“, пишат още Меган и Хари.

Втората бременност на Меган беше обявена на Свети Валентин. По време на интервюто си с Опра Уинфри херцозите на Съсекс разкриха, че очакват момиченце. Меган и Хари са родители и на Арчи, който навърши 2 години на 6 май.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари