IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свършва ли търпението на Елизабет II към поведението на Меган Маркъл и принц Хари?

7 юни 2021 10 50

„Преломната точка е напът да дойде“, обяснява специалист

Снимка: БГНЕС

През последните няколко месеца Меган Маркъл и принц Хари дадоха редица откровени интервюта, в които публично споделяха за трудностите в живота в Бъкингамския дворец, безразличието на кралските роднини и многократно намекнаха за расистките настроения, присъщи на членовете на кралското семейство.

През цялото това време Елизабет II се въздържа от всякакви подробни коментари и само веднъж си позволи официален сух коментар, в който пише, че „изявленията на херцога и херцогинята на Съсекс се приемат много сериозно и ще бъдат разгледани от семейството насаме“.

„Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат любимите членове на семейството“, подчерта кралицата тогава, но зад външното дипломатическо спокойствие и щедрост Елизабет II крие гняв и разочарование.

След излизането на скандалното интервю, което принц Хари и Меган Маркъл дадоха на Опра Уинфри, кралицата проведе спешна среща в Бъкингамския дворец и изглежда оттогава в главата ѝ се заражда план за умиротворяване на разговорливите ѝ роднини.
След последващите разкрития на Хари за детството и методите на възпитание на принц Чарлз, които му нанесоха значителна психологическа травма, Елизабет II премина към решителни действия.

В интервю за Daily Mail кралският експерт Ребека Инглиш предупреди, че херцогът и херцогинята на Съсекс скоро ще бъдат изправени пред опустошителни „последици“ за тях, ако продължат да „разбъркват кошера“ и да обсъждат високопоставени членове на кралското семейство навсякъде.

„Дворецът винаги се е придържал към принципа„ никога не се оплаквайте и никога не обяснявайте “. Колко време ще продължи? Ще дойде ли повратният момент?“, казва Ребека Инглиш. „Кралицата не иска да започне публична разправа с Хари и Меган. Но изглежда търпението приключва.“

Заслужава да се отбележи, че служителите на Бъкингамския дворец нападнаха с критики Меган Маркъл и принц Хари и дори поискаха да им бъдат отнети високите титли. По-късно инициативата беше подкрепена от обикновени британци. Срещу херцога и херцогинята на Съсекс е създадена петиция, наречена „Правото дело“ – за две седмици тя е подписана от над 43 хиляди британци. Според Daily Star инициатор е била лейди Колин Кембъл, автор на книги за кралското семейство.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари