IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще се промени животът на Уилям и Кейт, когато принц Чарлз стане крал?

19 април 2021 08 30

Ще има значителни трансформации в статута на двойката

Снимки: БГНЕС

Смъртта на 99-годишния принц Филип напомни на британците, че ще дойде времето, когато управлението на кралица Елизабет II ще приключи. Никой не иска да мисли за този ден, но за съжаление той е неизбежен.

Когато принц Чарлз се възкачи на трона, животът на други членове на кралската фамилия ще се промени драстично, особено на втория по ред за наследяване на трона, принц Уилям и съпругата му Катрин.

След сватбата на Кейт и Уилям през 2011 г. Елизабет II връчи на принца титлите граф на Стратърн в Шотландия, а в Северна Ирландия е барон Кракерфергус.

Когато принц Чарлз стане крал, Уилям вероятно ще се откаже от тях и ще вземе титлата принц на Уелс, ставайки 22-ият човек, който го носи. И Катрин ще може да се нарича принцеса на Уелс. Преди нея с това звание се бе окичила принцеса Даяна. Втората съпруга на Чарлз, херцогиня Камила, не прие титлата от уважение към починалата Лейди Ди.

Процесът на прехвърляне на уелската титла обаче няма да се случи веднага и автоматично. Подобна инициатива, според закона, ще трябва да бъде подета от монарха принц Чарлз, който сам е получил тази титла от майка си Елизабет II през 1958 г. (пет години след нейната коронация).

Освен това Уилям и Кейт ще поемат титлите херцог и херцогиня на Корнуол, които сега се държат от Чарлз и Камила. И това ще донесе нови отговорности.

Притежаването на титлата Корнуол означава притежание на 135 000 акра земя в Южна Англия (херцогство Корнуол) и голям инвестиционен портфейл.

Що се отнася до титлата херцог на Кеймбридж, тя ще остане при Уилям, докато самият той се възкачи на трона. Най-вероятно в бъдеще тя ще премине към най-големия син на Уилям и Кейт – принц Джордж, когато се ожени.

Не само титлите и активите на Кейт и Уилям ще се променят, но и броят на техните задължения. Вътрешни източници в двора твърдят, че прехвърлянето на кралската корона на Чарлз продължава от няколко години. Той поема все повече и повече дейности, които преди са били част от графика на Елизабет II. И всъщност много от предишните отговорности на Чарлз са прехвърлени на плещите на Уилям.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари