IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще променят ли Меган Маркъл и принц Хари британската монархия, след като Елизабет II напусне трона?

23 април 2021 10 50

Експерти се чудят дали монархията като архаична институция може да бъде свалена

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл и принц Хари с гръмките си изявления за институционалния расизъм отбелязват началото на края на британската монархия. Това заяви кралският експерт Пастернак в ново интервю, цитирано от Daily Mail.

Тя каза, че херцогът и херцогинята на Съсекс са провокирали нещо, което „подкопава основите“, а това по същество ще „промени лицето на Великобритания“ и дори може да свали „архаичната“ монархия.

Според Анна Пастернак вълнението, предизвикано от така коментираното интервю на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри, заплашва дългоочакваното възкачване на принц Чарлз на трона. В интервю за Vanity Fair кралският експерт отбеляза, че „не е на 100 процента сигурна“, че 72-годишният принц на Уелс някога ще стане крал.

Пастернак добави, че обществото не е кой знае колко лоялно към Чарлз, поради което Бъкингамският дворец залага на идеала по отношение на образа на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Само те са в състояние да вдъхнат нов живот на остарялата институция монархия.

Същата гледна точка се споделя и от британския политик, член на Лейбъристката партия Даян Абът. Тя е уверена, че монархията ще съществува, докато кралицата е жива, но когато тя умре, ще има „голям обществен дебат“.

Келечи Окафор, британска актриса и водеща на подкаста Say Your Mind, добави, че кралицата отдавна е „лицето на империята и отказва да разбере, че дните ѝ са преброени“.

„Даяна дойде... и след това дойде Меган Маркъл и всичко започна да се разпада“, заключи Келечи Окафор. Ана Пастернак също отбелязва, че принц Уилям и принц Хари изглежда повтарят конфронтацията на родителите си. „Хари е като Даяна: същият бунтарски дух, същата жестока борба с таблоидната преса и в крайна сметка осъдителното интервю“, обясни тя аналогията си.
„Уилям е много близък с баща си в чувството си за дълг към емоциите“, добави Пастернак.

Близки до кралското семейство предполагат, че след смъртта на съпруга си, принц Филип, Елизабет II може вече да не се връща в Бъкингамския дворец. Кралицата изглежда вече се е отказала от повечето си задължения към принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари