IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво говориха принц Хари и принц Уилям след погребението на принц Филип

20 април 2021 10 50

Двамата се събраха с баща си в замъка Уиндзор

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и принц Хари направиха първата си публична изява от повече от година на погребението на дядо си, принц Филип, в замъка Уиндзор. Братята се държаха на разстояние един от друг по време на шествието, и двамата изглеждаха унили. Те последваха ковчега, както беше съобщено по-рано, не рамо до рамо – синовете на принцеса Даяна бяха разделени от братовчед си Питър Филипс.

Според очевидци обаче след приключване на официалната церемония братята все пак са намерили момент за общуване. Хари първо разговаря със снаха си Кейт Мидълтън, когато заедно излизаха от параклиса „Свети Георги“. Мъдрата херцогиня на Кеймбридж, която отдавна възнамеряваше да действа като миротворец в отношенията на братята, нарочно забави темпото, за да може принц Уилям да се присъедини към тях. И тогава тя се отдръпна съвсем настрани, като позволи на съпруга си спокойно да разговаря с принц Хари.

„Погребението е време на помирение и нека бъдем честни, гледка, която мнозина биха искали да видят. Не на последно място и самото семейство“, каза пред ITV Том Брадби, приятел на херцога на Съсекс.

Отбелязва се, че диалогът отвън изглеждал оживен и добронамерен, братята се поглеждат в очите и се усмихват топло. Експертът по езика на тялото Джуди Джеймс коментира събирането на Уилям и Хари в интервю за MailOnline: „Моментът на родство между братята настъпи веднага след края на службата, когато те напуснаха параклиса.

В добре координиран, но относително естествен момент, Хари се приближи зад Уилям и Кейт, за да се присъедини към тях и да си побъбри с двамата. След няколко секунди разговор, който изглеждаше естествен и не неудобен, Кейт отстъпи, оставяйки двамата братя сами. Чувстваше се повече като естествен момент на единство, отколкото като нещо, измислено за камери“, заключи Джеймс.

Двамата братя влошиха отношенията си след интервюто на Хари и съпругата му Меган Маркъл с американската телевизионна водеща Опра Уинфри. След погребението на принц Филип двамата братя заедно с баща си са имали около двучасов разговор в замъка Уиндзор, далеч от камерите.
„Макар да е рано, има надежда това да е първата стъпка, която Филип би искал да предприемат и тримата“, каза източник, близък до кралското семейство пред The Sun.

Друг източник на изданието обяснява, че тримата едва ли са пропуснали да говорят за скандалното интервю.
Очаква се принц Хари да остане в родината си до сряда, за да поздрави баба си – кралица Елизабет II по повод 95-ия ѝ рожден ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари