IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II – бясна заради скандала с името на дъщерята на принц Хари

16 юни 2021 14 40

Кралицата иска да сложи край на необоснованите слухове около семейството ѝ

Снимка: БГНЕС

Неотдавнашната новина, че принц Хари и Меган Маркъл кръстиха новородената си дъщеря Лилибет Даяна в чест на Елизабет II, предизвика силна обществена реакция. Изглежда, че трогателният жест на херцога и херцогинята на Съсекс е трябвало да обедини кралското семейство. Значителното събитие обаче се превърна в нов скандал.

Според представителите на Съсекс кралицата знаела за избора на името за бебето. Въпреки това BBC твърди обратното. Както отбелязват журналистите, принц Хари и Меган Маркъл не са информирали Елизабет II за намерението си да нарекат дъщеря си в нейна чест. Съпрузите вече са подали жалба до телевизионния канал в съда за клевета срещу дъщеря им. В писмо говорител на двойката нарече доклада „фалшив“. Развитието на скандала разгневи самата Елизабет II.

Според The Sun кралицата се е ядосала на репортерите за клевета и клеветническа информация. „Приятели на Съсекс очевидно подвеждат журналистите за името на дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл. Подобен инцидент ядоса кралицата – тя даде указ на придворните да се справят със скандала, избухнал в пресата. Елизабет II е решена да потисне неоснователните слухове около семейството си“, каза източник, близък до Бъкингамския дворец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари