IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл няма да се върне в Лондон дори и заради Даяна

17 юни 2021 14 40

На 1 юли трябва да бъде открита статуя в памет на принцесата на Уелс

Снимка: БГНЕС/Getty

Още с влизането си в кралското семейство Меган Маркъл беше сравнявана не само с Кейт Мидълтън, но и с принцеса Даяна. Покойната майка на принцовете Уилям и Хари беше любимка на целия свят, печелейки любовта на хората с безкористните си действия, желанието за промяна в кралския протокол и факта, че поставяше семейството си преди всичко.

Меган Маркъл веднага беше посочвана като втората Даяна именно заради сходните действия с покойната принцеса. Тя и принц Хари не се подчиниха на протокола, когато избраха името за първородния си син, както и не пожелаха да се снимат пред стълбите на болницата след изписването. Малко по-късно двамата решиха да напуснат кралското семейство заради напрежението, създадено от британските медии и множеството неразбирателства с останалите членове на кралския двор.

Меган Маркъл,

Снимка: БГНЕС

Оттогава феновете започнаха да твърдят, че принцеса Даяна би се гордяла с Хари за неговото смело решение да постави семейството си пред задълженията. Именно затова и Меган все повече е посочвана като наследница на принцесата на Уелс не само заради стила си, но и заради грижата за децата и пренебрегването на кралските закони.

Въпреки че Маркъл се смята за втората Даяна, тя реши да не почете паметта на принцесата. Според кралски репортери, Меган няма да се завърне в Лондон за откриването на статуя в чест на 60-ия юбилей на Даяна, който ще се чества на 1 юли. Разбира се, принц Хари ще се завърне в страната си, но отново ще бъде сам, както беше и на погребението на принц Филип.

„Херцогинята на Съсекс няма да лети до Великобритания за откриването на статуята в чест на принцеса Даяна“, твърди журналистката Виктория Уорд. Тя допълва, че Маркъл ще трябва да остане в САЩ, за да се грижи за децата си. Съвсем наскоро Хари и Меган станаха родители на дъщеричка, която носи името Лилибет Даяна.

Меган Маркъл,

Снимка: БГНЕС

След като принц Хари беше сам на погребението на дядо си, източници заявиха, че Меган ще бъде до него на следващото важно събитие в кралското семейство. „Тя знае колко му беше трудно да бъде без нея на погребението и затова не мисли да го поставя в същата ситуация“, твърдяха тогава от обкръжението на двойката. Все пак, след раждането на Лилибет, Маркъл няма много възможности за пътуване и именно затова ще остане в САЩ и този път.

Статуята на Даяна ще бъде поставена в градината на двореца Кенсингтън и ще бъде открита от принцовете Уилям и Хари на 1 юли. Дизайнът е дело на Иън Ранк-Брадли, който поставя и лика на кралицата върху британските монети.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари