IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графиня Софи: Смъртта на принц Филип остави огромна дупка в кралското семейство

18 юни 2021 12 30

Съпругата на принц Едуард разказа интересна история за покойния съпруг на кралицата

Снимка: БГНЕС

Софи, графинята на Уесекс, говори открито за тъгата, която кралското семейство изпитва след смъртта на принц Филип и как пандемията се е отразила на всеки един член.

Съпругата на принц Едуард заяви пред BBC Radio 5, че кончината на Филип е оставила огромна дупка в цялото семейство. Тя допълва, че заради пандемията не може да бъде толкова близо до кралицата, колкото ѝ се иска в този труден момент. „Опитваме се да направим всичко възможно, за да я подкрепим, но в тези времена е изключително трудно“, казва Софи. Графинята смята, че траурният период ще е значително по-дълъг от обикновеното заради невероятната личност на Филип и неговото незабравимо наследство.

Софи заяви, че заради пандемията много семейства по света не са имали възможност да си кажат последно сбогом с близките си. „За съжаление, все още не сме се върнали към нормалното си ежедневие и не можем да правим неща с приятели и близки, които сме правили преди пандемията“, казва тя преди дни. Допълва, че загубата започва да се разбира, когато вече не можеш да отидеш при този човек и заедно да вършите любимите си дейности. „Тогава си казваш: О, Боже, това е истина“.

кралско семейство

Снимка: БГНЕС

Един такъв момент на осъзнаване е било посещението на място, където Софи е заснела кралицата и принц Филип. Снимката е пусната точно в нощта на погребението. Заедно с графинята са били и децата ѝ – 17-годишната лейди Луиз и 13-годишният Джеймс. „Имахме възможност да посетим Шотландия и не знам дали хората знаят, но една от снимките там е направена от мен“, казва Софи. По онова време тя е била бременна с дъщеря си.

„Когато отново посетих мястото, осъзнах всъщност какво съм загубила. Имам такива моменти, които идват и си отиват“, споделя Софи през сълзи. Тя допълва, че е имала подобен изблик на емоции, когато е починала майка ѝ. „Тъкмо си помислиш, че всичко е наред и успяваш да се събереш, когато изведнъж чуваш музика или пък виждаш нещо и отново си повален“. Според нея, колкото и тъжни да са тези моменти, човек има нужда от тях, за да си спомня за хубавите времена с човека, който вече го няма.

Все пак принц Филип ще може да се гордее с дъщерята на Софи, тъй като тя е тръгнала по неговите стъпки. Лейди Луиз се учи да кара карета, а графинята споделя, че покойният съпруг на кралицата е бил много доволен от този факт. „Тя е много запалена по този спорт и беше любопитна да научи всичко за него“, споделя Софи като допълва, че принц Филип често е гледал Луиз как се състезава и тренира.

Понякога той толкова много е насърчавал внучка си да продължи с този вид дейност, че си създавал неприятности с кралицата. Спомняйки си едно от семейните им пътувания до Балморал, Шотландия, Софи обяснява за интересна случка. „Пред замъка имаме огромна поляна и Луиз беше сложила конуси, за да може да се упражнява с каретата си“, започва тя. Изведнъж принц Филип се появява с колата си и започва да помага на момиченцето да направи по-добра тренировъчна площадка, взимайки дъски от различни части на моравата.

Лейди Луиз

Снимка: БГНЕС

Луиз е била впечатлена от дейността на дядо си, но кралицата леко се е изнервила, защото по красивата трева ще останат следи от колелата на каретата. „Единственият човек, който не хареса това изобретение, беше кралицата“, признава Софи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари