IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям – една от основните опори на кралицата след смъртта на Филип

30 юни 2021 08 30

Баба и внук отидоха заедно на посещение в Шотландия

Снимка: Getty

Макар да не са обикновено семейство, кралските особи на Великобритания все пак имат нормални взаимоотношения помежду си. Те се подкрепят един друг, когато е нужно, разговарят на теми, различни от управлението на страната, грижат се за децата си и понякога дори намират време за забавления. Колкото и дрязги да има помежду им, те винаги ще си останат семейство, чиято цел е не само да задържи любовта на Великобритания, но и тази между членовете.

Тази година кралското семейство получи огромен удар, когато принц Филип почина дни преди стотния си рожден ден. Тогава всички членове, включително и принц Хари, се появиха в Бъкингамския дворец, за да предложат подкрепата си на кралицата. Елизабет II бе загубила любовта на живота си и това беше времето, в което трябваше да усети колко сплотено може да бъде семейството ѝ. За нейно щастие, неразбирателството между Хари, Уилям и Чарлз беше оставено на заден план и цялото внимание беше насочено към кралицата и нейното благосъстояние в този тежък момент.

И докато принц Хари отново се завърна в САЩ след края на погребението, то принц Уилям остана като една от основните опори на баба си. След като пандемията поотшумя и всички затворени бизнеси отново отвориха врати, той и семейството му се прибраха в замъка Кенсингтън, за да бъдат по-близо до кралицата и да са на нейно разположение във всеки един момент.

Наскоро принц Уилям зае и мястото на принц Филип, придружавайки Елизабет на първото ѝ посещение в Шотландия след смъртта на съпруга ѝ. Баба и внук започнаха обиколката си в понеделник, когато се спряха в историческа фабрика за газирани напитки в близост до Глазгоу. Там се прави известната шотландска газирана напитка Irn Bru, съдържаща 32 съставки и рецептата се пази в тайна. Кралицата официално откри ново съоръжение във фабриката, като заедно с Уилям научиха всичко за историята на компанията и се запознаха с част от служителите. Преди да се подпишат в книгата с посетителите, те видяха и част от другите напитки на марката – плодови сокове и газирана вода.

След това посещение кралицата и принц Уилям се запътиха към кралската резиденция в Единбург за „Церемонията на ключовете“ – официалната церемония за посрещане на Елизабет. На нея тя получи ключовете за столицата на Шотландия, след което кралските особи се срещнаха с доброволци и парамедици, за да им благодарят за работата им по време на пандемията.

Кралицата и принц Уилям ще бъдат в Шотландия до четвъртък, обикаляйки от Единбург до Глазгоу и Стърлинг, почитайки шотландската общност, история и иновации. Според двореца, принцеса Ан ще замести Уилям в сряда и четвъртък и ще застане до майка си.

В това време от годината кралицата по принцип организира градинско парти, но то беше отменено заради пандемията. През 2020 година тя дори не пътува до Шотландия заради мерките, наложени от правителството. Сега, през четиридневното си посещение, Елизабет ще отчете добрата работа и отличните резултати на различни общности и индивиди по време на пандемията.

Според източник, Елизабет често ще бъде подкрепяна от различни представители на кралското семейство. След смъртта на принц Филип на 9 април, тя разчита на принцовете Уилям и Чарлз, както и на техните съпруги – Камила и Кейт. „Нейното семейство ще бъде винаги до нея и това ще ѝ помогне да продължи. Разбира, че има задължения и Филип би искал тя да ги изпълнява“, казва служител на двореца пред списание People.

Въпреки че тя все по-често ще взима по-младите представители на трона, това не означава, че мисли за скорошно абдикиране. „Кралицата не смята да се оттегля или да забавя темпото. Тя все още е главата на семейството“, категоричен е историкът Робърт Лейси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари