IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще абдикира ли принц Уилям? Какво ще е бъдещето на британската монархия?

1 юли 2021 10 40

Баща му едва ли ще се откаже от трона

Снимка: БГНЕС

През 2022 г. кралица Елизабет ще отпразнува важна дата – 70-годишнината от управлението си на трона. Следващият по ред за наследяване на трона е най-големият ѝ син, принц Чарлз. Все по-често в медиите се появяват новини, че заобикаляйки баща си, принц Уилям може да се изкачи на трона.

Преди дни кралският експерт Ян Лойд даде подробен коментар по този въпрос. Оказва се, че ситуацията може да бъде много по-сложна.

„Едва ли кралицата някога ще се откаже от трона, като се има предвид нейната ангажираност с короната. Принц Чарлз също никога не би направил това, може да е на 80 години, когато се възкачи на трона и мисля, че би искал да прекара поне малко време като крал.

Вярвам, че в бъдеще принц Уилям може да стане първият британски монарх на този век, който абдикира, когато достигне определена възраст. Много по-добре е бъдещият крал или кралица да поеме поста на 40-годишна възраст, но също така да се пенсионира навреме на 70-годишна възраст.

В този случай здравето и състоянието им ще им позволят да представляват страната по света“, цитира Лойд изданието Express.

В момента принц Уилям е третият поред в списъка с наследници. И наскоро принц Уилям и Кейт Мидълтън вече започнаха подготовка за изкачването на трона на 7-годишния си син Джордж.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари