IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бащата на Бритни Спиърс остава неин настойник

2 юли 2021 10 50

Това реши Висшият съдебен съвет в Лос Анджелис

Снимка: Getty

От няколко дни в централна тема се превърна Бритни Спиърс и борбата ѝ за свобода. От изказването ѝ пред съда стана ясно, че в продължение на 13 години тя е била под опеката на баща си без нейното съгласие. През това време тя не е имала възможността да взима собствени решения за личния и професионалния си живот, да се разпорежда с богатството и имотите си и дори да създава семейство и деца.

След изслушването целият свят се обяви в подкрепа на Спиърс, като множество звезди помолиха съда да прекрати настойничеството и да освободи изпълнителката. Молбите им обаче останаха нечути, тъй като Висшият съдебен съвет на Лос Анджелис реши, че бащата на Бритни остава неин настойник. Искането беше официално подадено от адвоката на изпълнителката, но беше отхвърлено на 30 юни.

Джейми Спиърс става настойник на дъщеря си и нейните финансови активи през 2008 година, а през 2020 година към него се присъедини и компанията Bessemer Trust. „Искането за премахване на Джейми Спиърс като главен настойник на Бритни Спиърс е отхвърлено без право на обжалване“, се казва в съдебните документи.

Решението идва няколко дни след емоционалното изслушване на Бритни, в което тя обвини баща си в тормоз и неправомерно отношение. По време на изказванията си изпълнителката заяви, че Джейми е обичал да упражнява контрол и да наранява собствената си дъщеря. Веднага след това адвокатите на г-н Спиърс излязоха с официално съобщение. „Г-н Спиърс е натъжен да види, че дъщеря му е толкова наранена и е изпитвала такава болка. Той обича дъщеря си и тя му липсва всеки ден“.

През ноември 2020 година съдът отказа друга молба на адвокатския екип на Бритни, в която отново се искаше Джейми да бъде премахнат като настойник. По това време съдията също реши, че към него ще се присъедини и компанията Bessemer Trust.

На 29 юни тази година Джейми подаде собствена молба към съда, в която иска да бъдат разследвани твърденията на Бритни за неправомерно отношение. В документа се казва, че той не е бил отговорен за личните или медицинските нужди на дъщеря си в последните две години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари