IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина бащата на Робърт Дауни-младши

8 юли 2021 18 00

Робърт Дауни-старши дълго време се е борил с болестта на Паркинсон

Снимка: Getty

Тъжен ден в семейството на Робърт Дауни-младши.

Бащата на актьора – Робърт Дауни-старши е починал, става ясно от публикация на актьора в социалните мрежи.

Дауни-младши разкрива, че баща му е починал на 85-годишна възраст след дългогодишна борба с болестта на Паркинсон. „Почивай в мир, Боб Д., 1936-2021... Снощи татко почина мирно в съня си, след дълги години в плен на паркинсон... той беше невероятен филмов деец и остана изключително позитивен през всичките си години. Според изчисленията на втората ми майка, те са били женени повече от 20 години. Розмари Роджърс-Дауни, ти си светица и всичките ни молитви и мисли са с теб“, написа актьорът в Instagram.

Робърт Дауни-старши се ражда в Ню Йорк като Робърт Джон Илайъс-младши, но взима фамилията на втория си баща, когато се записва в армията. През 60-те години на миналия век пуска множество филми, включително Balls Bluff, Babo 73, Chafed Elbows и No More Exuses, През 1969 година пише и режисира лентата „Putney Swope“. Той продължава да прави кино и през 70-те години, като на екран излизат Pound и Greaser's Palace, в които участва и Робърт Дауни-младши.

„Имаше един период от 1974 до 1978 година, когато бях между 9 и 13 години, когато филмите на татко се показваха във всички колежи. Онези момичета и момчета правеха всичко възможно, спяха навсякъде, за да могат да бъдат в публиката и да говорят за кино с татко. Той беше като Месия за всички артисти и всъщност много хора, които се срещнаха с него, развиха успешни кариери“, казва Дауни-младши през 2014 година.

Робърт Дауни

Снимка: Getty Images

Последният филм, който Робърт Дауни-старши режисира е през 2005 година и се казва Rittenhouse Square, а последната му роля е през 2011 година в Tower Heist. От първия си брак той има две деца – Робърт Дауни-младши и Алисън Дауни. Със съпругата си Елси се развеждат през 1982 година, след което той се жени за Лаура Ернст, която обаче умира през 1994-а. Последният му брак е през 1998 година с Розмари Роджърс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари