IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Елизабет II реагира студено на съобщението за Мегзит?

9 август 2021 14 30

Кралицата постави монархията на първо място

Снимка: БГНЕС

Когато миналата година принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от кралските си задължения, Елизабет II реагира достойно и донякъде хладнокръвно на решението на внука си. Днес кралският експерт Матю Денисън обясни поведението на кралицата на Великобритания.

„Цялото ми семейство се надява, че днешното споразумение ще им позволи да започнат да изграждат нов, щастлив и спокоен живот“, каза Елизабет II по повод преместването на внука си в САЩ миналата година. 

Според Матю, кралицата никога не е била сантиментална жена, така че по време на Мегзит тя се е занимавала преди всичко с образа на монархията.

„Това, което се случи в семейството на херцога и херцогинята на Съсекс, не я притесни в този момент", отбелязва експертът, според който кралското лице имало причини за това.

Според Денисън, Елизабет II била много наранена и разочарована. Но за да може ходът на принц Хари да не повлияе на имиджа на кралското семейство, тя трябвало да вземе решение със светкавична скорост. 

принц Хари

БГНЕС

„През целия си живот тя винаги е уважавала вярата на баща си, че „ най-висшето достойнство е служенето на другите. Тя постави монархията на първо място, като същевременно запази мисията си за служба и дълг“, казва експертът в новата си книга, която ще бъде публикувана на 1 септември.


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари