IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристина Апългейт разкри, че страда от множествена склероза

11 август 2021 10 30

След Селма Блеър, Джейми-Лин Сиглър и Джак Озбърн, това е поредната звезда с това заболяване

БГНЕС

Актрисата Кристина Апългейт разкри чрез Twitter, че е диагностицирана с множествена склероза. Там тя говори и за това как се справя със сериозното заболяване.

49 -годишната звезда написа в социалната медия: 

Здравейте приятели. Няколко месеца по-рано ми беше поставена диагнозата множествена склероза. Беше странно пътуване, но получих подкрепата на много хора, които знам, че страдат от същото състояние. Беше труден път, но както всички знаем, пътят продължава. Освен ако някаква дупка не го блокира”.

Множествената склероза (МС) е автоимунно заболяване, което кара тялото да изяжда собствената си нервна тъкан. Докато Кристина не разкрива точните симптоми, които изпитва, е известно, че МС понякога води до болка, умора, проблеми със зрението и нарушена координация. Симптомите могат да варират от пациент на пациент, като някои се борят с постоянни болки, а други живеят съвсем нормален начин на живот. За съжаление, понастоящем няма лечение за МС, въпреки че има различни начини пациентите да си помогнат за справяне със симптомите и болката.

Кристина Апългейт,

БГНЕС

Това не е първият сериозен здравослвен проблем, с който Кристина се е сблъсква. През 2008 г. тя беше диагностицирана с рак на гърдата, но след като претърпя двойна мастектомия, се справи с болестта. Тя открива заболяването в ранен етап чрез ядрено-магнитен резонанс, препоръчан от нейния лекар. Майката на Кристина също е оцеляла след рак на гърдата, а актрисата е наследила мутацията BRCA1 (генетична черта, която може да предизвика рак на гърдата или яйчниците).

Други известни личности, диагностицирани с множествена склероза, са Селма Блеър, Джак Озбърн и Джейми-Лин Сиглър. Селма е особено открита за пътуването си през болестта, откакто разкри диагнозата си през октомври 2018 г. Симптомите й включват „случайно падане, изпускане на неща и мъглива памет“. По-интереснот е, че Кристина и Селма участваха заедно във филма от 2002 г. „Най -сладкото нещо“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари